Арестуваните отглеждали и съхранявали високорискови наркотични вещества. Растенията са изкоренени

В края на миналата седмица служители на РУ Рила са открили в землището на с. Пороминово нива с 207 растения канабис, растенията са изкоренени, видът на наркотика е установен с полеви наркотест, стопанинът на нивата 49-годишен местен жител е задържан в полицейския арест в РУ Рила. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

32-годишен собственик на къща в с. Бараково е задържан за отглеждане на високорискови наркотични вещества – рилски полицаи са изкоренили от двора му 12 растения канабис, видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

В събота при извършени специализирани полицейски действия служители на ОДМВР и РУ Рила са открили в труднодостъпна местност по протежението на река Рилска нива с канабис, изкоренени са 126 растения с височина от 70 до 110 см. И от друга нива в землището на с. Бараково са изкоренени още 50 растения  с височина 90 – 100 см. Досъдебно производство в РУ Рила е образувано, уведомен е дежурен прокурор.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here