Girl in a jacket

С ПОЧЕТЕН КАРАУЛ И ЦВЕТЯ РАДОМИР ПОЧЕТЕ РОЖДЕНИЕТО НА АПОСТОЛА

С почетен караул от членове на Национално дружество “Традиция” и поднасяне на венци и цветя радомирци отбелязаха 183-тата годишнина от рождението на Васил Левски. Кметът на община Радомир Пламен Алексиев поднесе венец на паметника на Апостола на свободата на площад “Свобода” в града. Общински съветници от целия политически спектър в Радомир се поклониха пред паметта и великото дело на Васил Левски. Народният представител Евдокия Асенова също поднесе цветя в знак на почит и признателност към паметта на Апостола на свободата.

Да отдадат своята почит и признателност към неговата личност и дело дойдоха директори на училища и детски градини на територията на община Радомир, както и ученици. Въпреки лошото време, десетки граждани на Радомир също поднесоха цветя на паметника на Апостола. Церемонията по отбелязването на 183-тата годишнина от рождението на великия българин завърши с тържествен залп от членовете на Национално дружество “Традиция”.

Ето какво каза Пламен Алексиев, кмет на Радомир:

Скъпи съграждани,

Днес, 18 юли, отбелязваме една знаменита дата в нашата история – раждането на великия български революционер Васил Левски. Един достоен син на майка България, с несломим дух, който остава безсмъртен за поколенията.

Неговата личност е символ на непримиримостта, борбения дух и себеотрицанието в името на “чистата и свята Република”. Левски се е превърнал в мерило за свобода, отговорност, патриотизъм, дълг, достойнство и чест, с което обществото трябва да измерва своите ценности и дела.

Звездата на Апостола на свободата е най-ярката и най-силната в пантеона на българската свобода. И докато повечето хора се раждат, живеят и умират, той сякаш умира, за да живее. А подвигът му отеква като камбанен звън през вековете и ни напомня, че първо трябва да дадем от себе си за благото на другите, за да получим. Отбелязването на рождението на Апостола е повик към нас да си спомним неговите завети, за нравствената му чистота и непоклатимите му духовни и физически устои. Думите, изречени от Апостола – “Кажи ти мойте, и аз твоите кривици, па да се поправим и всички да вървим заедно”, остават непреходен призив за единение и сплотеност, сякаш за да ни напомнят, че само заедно можем да изградим облика на “чистата и святата Република”!

Поклон пред паметта на героя, врекъл се във вярност на Отечеството и показал на България и света несломимата българска воля за свобода и справедливост!

Помнете Левски и не забравяйте неговите завети! Помнете и другите герои като него, проляли кръвта си за свободата на България!

Да пребъде България!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here