Над 170 дози хероин е иззет от имота в кв. „Изток“ в Кюстендил, където роми нападнаха и раниха с брадви трима полицаи

Предстои извършване на претърсвания и на други места, обитавани от задържаните въпросни лица, разпити на свидетели и назначаване на експертизи

Както вече съобщихме на територията на ромския кв. „Изток“ в Кюстендил, е била извършена специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични веществата.
Районна прокуратура – Кюстендил води разследване за извършено престъпление по чл. 131, ал. 2 от НК – причиняване на телесна повреда на полицейски орган.
При претърсване и изземване в къща, служителите на реда, придружавани от служебно куче, са били нападнати от трима обитатели на имота с брадва, нож, метална тръба. На един от полицаите са били нанесени наранявания по главата, другият е получил порязвания на ръката. Третият служител е бил удрян по главата. Агресивните мъже няколкократно са посегнали и на полицейското куче.
На място са пристигнали полицейски служители от РУ на МВР Кюстендил. Пострадалите служители са били транспортирани до Центъра за спешна медицинска помощ при МБАЛ гр. Кюстендил, където им е била оказана медицинска помощ.
Понастоящем за срок до 24 часа по Закона за МВР са задържани двама мъже – на 42 години и на 50 години.
При извършено претърсване и изземване на имот, собственост на едното лице, са били установени високорискови наркотични вещества в големи количества, като до момента са 170 дози хероин.
Предстои извършване на претърсвания и на други места, обитавани от въпросните лица, разпити на свидетели и назначаване на експертизи.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here