Тома Биков и Радослава Чеканска

„Групата на ЕНП напълно подкрепя правителството на Бойко Борисов в усилията му да защити икономиката от отрицателните последствия от кризата с COVID-19, в борбата срещу корупцията и в напредъка в процеса на присъединяване към еврозоната. Това пише Манфред Вебер в официалната интернет страница на ЕНП.“- сподели депутатът Радослава Чеканска от Дупница, която подчерта , че ЕНП стои твърдо зад постигането на членство на България в еврозоната и е убедена, че правителствената стратегия и програма ще постигнат резултати в интерес на българските граждани и фирми.
„Протестиращите имат правото да изразят мнението си, смятам, че площада предразполага за повече хора, но иначе площада не може да управлява.“

Това каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков.

„Има хора там, които подкрепят президента Радев, през привърженици на Демократична България, през платени агитки до хора, които не са доволни от нещо.

Според Биков глупавото поведение на гардовете на НСО било искрата, която запалила събитията. Той уточни, че правителството няма отношение към тях. „Президентът от 4 години се опитва, но сега се създаде ситуацията“, каза той.

Биков даде да се разбере, че предсрочни избори били най-малкия проблем, но по- големия би, че опозицията нямала план за кризата. По думите му, ако сега имало служебно правителство в близките 3-4 месеца нямало да може да се приеме никакъв закон.

Означава кризата да бъде изпусната от контрол. След 8 месеца ще има избори ще видим на кого вярва народа. Не желаем други формули на управление сега е ГЕРБ и ОП. Депутатът от ГЕРБ изрази мнение, че да се иска оставката на финансовия министър Владислав Горанов било не логично искане, тъй като той бил основния човек, който ни вкарал , тъй като той бил основния човек, който ни вкарал в ERM II. „Може да сме правили много грешки, но направихме две неща- F-16 и вкарахме България в ERM II“, подчерта Биков. Иначе каза, че ГЕРБ били готови за избори.

По думите му платените протестиращи били онези, които искали да пробият кордона от полиция и мятали бутилки по тях. „Не беше грешка да има и наши симпатизанти“, отбеляза той.

Биков подчерта, че разделението на партийни и етнически групи  само щяло да отслаби държавата, а тогава мафията щяла да стане силна. „Слабата държава означава силна мафия“, добави Биков.

От думите му стана ясно, че в моменти на криза се ходело в президентството, но вече не било така. Според Биков Радев трябва да си изкара мандата , както и кабинета и добави,че скоро щяло да има избори и хората щели да си кажат мнението.

По думите му полицаите били поставени в много тежка ситуация. „Някои от агитката на президента се опитваха да пробият кордона и да набият нашите симпатизанти, благодарение на полицията не с е стигна до по- тежки ситуации. Справиха се прекрасно“, завърши Биков.

„Ние не желаем хората да се мразят помежду си, не желаем да насъскваме никой, но ние не сме в състоние да удържим нашите хора – президнетът им казва „мутри“ и „вън“. Къде „вън“, къде да отидат, тези хора имат права като президента, с изключение, че нямат имунитет. Държавният глава трябва да поднесе извинения, защото ги обиди. Призовавам довечера да не се стигне до провокации и ексцесии, нека всеки изрази мнението си в рамките на закона“, подчерта депутатът от ГЕРБ.

Биков настоя, че ГЕРБ са гаранта за европейския път на България и няма да позволят да се подменя дневния ред на обществото.

„Ние сме гарант за европейския път на България. Ние сме гарант, че мафията няма да си върне държавата, какъвто е слоганът на един от вашите симпатизанти, който се крие в Дубай и призовава към смелост, а го е страх да дойде тук и да развее знамето на революцията заедно с вас. Икономическата криза с коронавируса ще ескалира есента и зимата и всеки ден, изгубен в политическа нестабилност, в избори, за които не сте готови, в разделяне на обществото, ще струва много скъпо на всеки гражданин. Не мислите за хората, а за себе си. Ако утре има избори, вие ще ги загубите, и ще ги загубите, защото мнозинството от гражданите не ви вярват, че сте загрижени“, обърна се към левицата Биков.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here