Почетният председател на ДПС д-р Ахмед Доган и председателят на ДПС Мустафа Карадайъ благодариха на членовете и симпатизантите на партията, които се събраха още рано сутринта в подкрепа на почетния председател в парка „Росенец“.

„Изключително много се гордея с вас“, каза на членовете на ДПС и симпатизантите в двора на имението в Росенец почетният председател на ДПС Ахмед Доган.

„И за сетен път заявявам, че много ви обичам“, заяви той под бурни аплодисменти на присъстващите, които още от ранна утрин се събраха в негова подкрепа в парка.

Самият Доган изглежда нямаше намерение да говори, но Мустафа Карадайъ го подкани да каже няколко думи, тъй като симпатизантите рядко го виждали през последните 7-8 години. Присъстващите посрещнаха водача си с мощни възгласи „ДПС! ДПС!“

„Изключително много се гордея с вас“, започна Доган, а активистите го прекъснаха с ръкопляскания. „За сетен път установявам, че много ви обичам“, допълни той, когато аплаузите утихнаха.  „И ние вас!“, понесоха се викове. „Позволете ми също един много дъбок поклон“, каза Доган и леко се поклони.

Карадайъ коментира „агресията“ от страна на протестиращите. „Те искаха сараите. Всички знаете, успяхме да предотвратим този сценарий на агресия. За огромно съжаление, виждаме, че държавата липсва. Президентът не можа да разбере какво означава институцията президент и води лични и персонални битки„, обясни Карадайъ.

Войната им на институциите доведоха до там, че видяхме вчера до какво се стигна в София. Днес тук целяха точно това. Днес целта им бе – те не говориха за тези каманаци, а говореха за това. Днес всички видяха за какво иде реч. Целта им беше агресия в частна собственост, в частен имот. Те искаха сараите. Всички заедно успяхме да предотвратим този сценарии на агресия. За огромно съжаление виждаме, че държавата липса, каза още Карадайъ.

А вината за случилото се хвърли върху ГЕРБ – тъй като кметът на Бургас Димитър Николов е зам.-председател на управляващата партия. „Тази агресия беше символна, беше против ДПС, защото Ахмед Доган е символът на ДПС. По този начин тази агресия беше срещу всеки един от нас, депесарите“, обобщи Карадайъ.Епицентър

Напуснете, намирате се в акваторията на частно пристанище. С тези думи лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към протестиращите пред комплекса, известен в публичното пространство като „летен сарай“ на Ахмед Доган, почетен председател на партията.

Десетки симпатизанти на движението направиха шпалир по кея.

„Гордея се с вас, обича ви и се покланям!“- каза Ахмед доган пред актива на партията, дошли да го подкрепят и да спрат щурма на Христо Иванов и добави: „Играта загрубя. Държавата отсъства.“

Видео: https://www.facebook.com/presscenterdps/videos/306608900386665/UzpfSTE5ODY1NTU0MDk3NTkzNzo0ODg3NDE3Nzg2MzM5Nzc/

 
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here