Александра Полежанова

Талантливата музикантка завоюва бронзов медал с изпълнение на творби на Лудвиг ван Бетовен и Андрей Стоянов и сребърен при вокалистите

 

Александра Полежанова от Банско покори Старата столица и се завърна с 2 медала от Международен конкурс.

В продължение на 3 дни в Велико Търново се проведе Международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето”. Съревнованието е включено в културния календар на Министерство на културата и се проведе под патронажа на Цвета Караянчева – председател на Народното събрание и на кмета на старата столица Даниел Панов. В конкурса при равни условия и изисквания се състезават ученици от музикални училища и възпитаници на читалищни школи.

Александра беше единственият музикант, който взе участие и в двата раздела на конкурса – за вокални изпълнители и с класическо пиано при инструменталистите.

В изключително сериозна конкуренция тя спечели бронзов медал с изпълнение на творби на Лудвиг ван Бетовен и Андрей Стоянов. Високата оценка е дадена от авторитетно жури, председателствано от проф. Борислава Танева.

Международното жури при вокалистите, ръководено от Маргарита Хранова, присъди на Александра сребърен медал. Наградата е изненадващо висока, тъй като, за разлика от пианото, на което тя свири повече от 10 години, с пеене се занимава едва от година.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here