Когато достигнеш до поляната пред петдесет годишната долнобанска хижа „Венетица, се убеждаваш, че си намерил още едно райско кътче в Рила планина. Отпочинал, зареден с много енергия, пожелаваш, воден от стари спомени да продължиш пътя си – например към вр.Ибър. Нямаше да ти е лесно.

Ръководството на ТД”Ибър” – гр.Долна баня в лицето на председателя Елисавета Сестримска, получи разрешение от Национален парк ”Рила” за почистване и освежаване на маркировката на туристическата пътека х.Венетица – вр.Ибър. Това бе извършено само за две съботи и недели – 20,21 и 27,28 юни. Председателят Елисавета Сестримска сподели своите преживявания: „Завърши почистването и маркирането на туристическата пътека х. Венетица – вр. Ибър, с официалното позволение на Национален парк „Рила”.

Две поредни съботи и недели доброволци и членове на Туристическо дружество „Ибър“ с много труд и усърдия направиха всичко възможно това да се случи. Безкрайни благодарности на всички приятели, които се отзоваха на инициативата и бяха с нас – Светослав, Венцислав и Елисавета Сестримски, Светослав Угринов, Кирил Славев, Николай Божилов, Николина Кьосева, Иван Якимов, Весела Узунова, Методи Троянски, Станислав Мавров, Лили и Цветелина Петрови, Веселин Шатаров, Атанас Велчев, Венцислав Дамянов, Милена и Владимир Гюндерски, Петър Василев, Костадин Тодоров, Георги и Елена Чойневи, Добри и Христо от Самоков, Васко от Дупница, благодарности и на групата доброволци от Пловдив – Василка, Кирил, Галина, Мариана, Петя, Жени, Ирина и на едно момче Стоян, с интересният прякор Зелен. Бъдете здрави!

Магазини REDROCK направиха дарение на туристически табелки и в двете посоки на пътеката, които ще бъдат поставени тези дни.
Благодарности и на хората от Национален парк „Рила”, които бяха до нас през цялото време и съдействаха за осъществяването на тази инициатива.”

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here