Немците, които ще строят новата клетка на депото на Благоевград, вдигнали завода за преработка на отпадъци в София

0
1

Немската фирма Bekon, която ще прави новата клетката за биоразградими отпадъци в депото в Благоевград, разгърна плановете си пред кмета на общината Румен Томов.
“Този проект е истинско предизвикателство. В момента търсим камиони, със специални характеристики, които ще поръчаме. Търсим специални параметри за хидравлично събиране на боклука. Анализираме възможностите, за да сме сигурни в качеството на изпълнение.“, е заявил ръководителят на проекта Андреас Молен, който е бил в компанията на главния мениджър на фирмата Андреас Молер.
От пресцентъра на общината съобщиха, че германците са представили пред Томов дейността и опита, който имат в изпълнението на подобни проекти.
“Имаме опит с изграждането на системи и машини за преработка на отпадъците, един от проектите, с които се гордеем в България е заводът за преработка на битови отпадъци в София.“, обяснил Либенейнер.
Фирмата се е занимавала първоначално със строителство, а на по-късен етап започва да изгражда инсталации, подобни на тази, която ще има депото в край Благоевград.
Проектът ще се изпълни от консорциума ДЗЗД БАЛКАНИКА БИОГАЗ, който спечели поръчката за „Пълен инженеринг- проектиране и авторски надзор на основна и довеждаща инфраструктура, СМР на основна и довеждаща инфраструктура, доставка и монтаж на инсталация за суха метанизация с тунелно компостиране и когенерационен модул на разделно събрани, биоразградими отпадъци, въвеждане в експлоатация и обучение на персонала.“. Дейностите са част от проекта за изграждане на анаеробната инсталация на Регионалното депо за отпадъци.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here