„За тези два месеца лъснаха всички проблеми и недъзи в БСП, видя се, че Корнелия Нинова не може да стабилизира партията, Кирил Добрев озлобя, предстоят и местни избори за лидер на партията. Добре е председателят ни Любен Милев да завърши кариерата си като зам. -кмет, нека си кметува, но не е редно да заема и двата поста, има достоини млади хора, нека да освободи поста достойно и боброволно. Прекрасен лидер би била общинският съветник Гергана Янчева, Г. Монев, и много други.“

Кирил Добрев, Любен Милев – председател на Общинското ръководство на БСП- Благоевград и част от общинското ръководство на БСП дадоха пресконференция.

Това заяви за 4ВЛАСТ Юлиян Гошев, бивш лидер на БСП в Благоевград на снощното заседание на БСП, свикано за насрочване на дата за избор на ново общинско ръководство. Хората на Гошев, сред които и бившият депутат Емил Костадонов поискаха събранието да се проведе след 15- ти юни, когато се очаква мерките за Ковид 19 да отпаднат, но Любен Милев и хората му надделяха и определиха отчетно изборната конференция да се проведе на 11 юли от 9. 30 часа сутринта.

„Забранявам всякакви медиини изявления, преди да са съгласувани с мен и ръководството ни, как така съветникът Иван Станчев ще казва кой да е председател на общинския съвет и кой не, та аз може да искам да си остане Андон Тодоров, забранявам коментари пред медиите. Гошев ли ще каже кой да е лидер и кой не.“- отсече в стил „Кирил Добрев“ Любен Милев по повод изявлението на младия общински съветник Иван Стоянов, че Андон Тодоров трябва да бъде свален в най- кратък срок, заради устрема му да „смачка“ Румен Томов като кмет на Благоевград. Милев забрани на журналистите да правят снимки на присъстващите журналисти в залата, а също изаписи.

 „Видя се, че процесите на фрагментация в партията, започнали преди пандемията, се задълбочават. Видя се и кой може да е адекватен на обществените очаквания за решаване на проблемите и респективно кой не е наясно с актуалните кризисни процеси. На фона на тези политически реакции, очаквам членовете на партията да погледнат по-обективно и без емоции за предстоящия избор за председател на БСП.

Пандемията ясно показа, че ръководството на партията не е адекватно и не е в състояние  правилно да разчете очакванията на хората, за да ги отправи към изпълнителната власт. Тази неадекватност на ръководството бе пренесена към парламентарната група на БСП, която не успя да формулира ясно законодателни мерки, като противодействие на ефекта от пандемията.

За сметка на това представителите на ръководството на БСП ярко се отличиха в публичното пространство с вътрешните битки и противопоставяне. Докато хората очакваха от БСП адекватни реакции, кръгът лидерите ни показаха, че се интересуват единствено от председателското място. Очакваме и избори за кмет в Благоевград, нужни са нови лица в БСП“- коментира Емил Костадинов.

В БСП винаги е имало междуличностни идейни сблъсъци, но в момента обществото става свидетел на войни в партията.  

„Корнелия Нинова, а и Кирил Добрев не успя да възприеме, че БСП е партия, в която решенията се взимат на колективен и консенсусен принцип. Такава е философията на партията, тя не е лидерска. И от там започва драмата на Нинова, а също  на Кирил Добрев. Но ако беше прочела историята на партията тя щеше да е наясно с колективния дух на БСП. Ако го беше направила щеше да промени модела на работата си като председател и да изостави едноличния си и авторитарен маниер на управление.“- бяха коментарите след събранието на присътващите около 20- тина души.

„Заради този си начин на мислене и работа, Нинова успя да принуди много хора да не вярват вече в БСП и да не я възприемат, като партията, която намира решение за техните проблеми и отстоява правата им. Едноличният начин на взимане на решение от Нинова доведе до вътрешни разломи в БСП, а членовете на Националния съвет се противопоставиха на диктаторския й маниер на управление. Обръщам внимание, че този начин на работа на Нинова се прехвърли и извън БСП.“- добави Гошев.

„Тя няма верен тон на комуникация с останалите политически сили, включително и властимащите. Не мога да отрека, че днес се случват политики от ГЕРБ и коалиционните им партньори, които кореспондират с нашата идейно-политическа философия, но са посрещнати с пълно отрицание от ръководството на партията и лично от г-жа Нинова, само защото не са подписани от БСП, или презентирани лично от нея. Последващите аргументи от кръга на Нинова, че видите ли тези политики са били предложени преди това от БСП, но не се случили е абсолютно вреден, защото това не е националноотговорно поведение. Къде е тук алтернативата, за която непрекъснато говорим, че трябва да сме? Колко фирми има Кирил Добрев, истина ли е, че са 40 на брой?“- коментираха социалистите в Благоевград.

Веселин Христов и Иван Станчев „козируват“ пред любен милев

Тук беше и общинският съветник Веселин Христов, той заяви, че следва обетът на мълчание, даден пред Любен Милев и отказа всякакъв коментар, а Иван Станчев звъня в редакцията, за да моли статията му да бъде свалена, заради лют скандал.

Илия Илиев

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here