20 000 лв. в подкрепа на благотворителната кампания „За величието на храма“ в помощ на патриаршеската катедрала „Св. Александър Невски“ дариха бизнесменът Симеон Пешов и неговата съпруга Бисерка.


На организирания бал на строителите, на който за кампанията бяха събрани общо 126 400 лв. за храма, видният самоковец получи и специалната награда Гран При за цялостен принос към строително-инвестиционния бизнес. Статуетката с наградата на Пешов беше връчена от председателят на Камарата на строителите инж. Илиян Терзиев. „Благодаря за всичко, което правиш за строителството в България, че съм твой приятел и те познавам“ – каза Терзиев от сцената.

Елитът на български бизнес се събра в столичен хотел за бляскавото събитие, на което бяха раздадени наградите за строителство и инвестиции.
За патриаршеската църква Веселин Марешки дари 50 000 лв. Средства се даряваха и чрез DMS номер, в платформата helpkarma и благотворителен търг, който се състоя в рамките на бала. Символично чекът със събраната сума бе връчен на Валентин Заяков от църковното настоятелство към храм-паметника „Св. Александър Невски“.
Събраната сума ще отиде целево за ремонт на подпокривната част – основно за смяната на старата дограма на кубетата, заради която има много течове.
На търга се разиграха няколко спортни трофеи – боксовите ръкавици на Кубрат Пулев, футболна фланелка на Христо Стоичков от периода му в Барселона, топка с автографите на всички златни момичета по художествена гимнастика, екип на Благой Георгиев.Също така ценни картини от колекцията на Греди Асса, Илия Желев, Иван Яхнаджиев, скулптура Илиян Шарков направи от бронз специално за събитието Девата с младенеца, Жанет Брейчева предостави копие на картината на Ван Гог „Слънчогледите“, но изработена от полускъпоценни камъни, а Деница Гацинска нарисува Александър Невски с маслени бои.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here