РС- Кюстендил отказа по-леки мерки за неотклонение на двама обвиняеми в измами с пелети

Съдия Светослав Петров

РС – Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров остави без уважение искането на подсъдимия Борис М. / на 45 години / за изменение на мярката му за неотклонение „Задържане под стража“. Определението подлежи на обжалване и протестиране пред Окръжен съд – Кюстендил в 7- дневен срок.

Борис М. е от Велинград. Той е с мярка „Задържане под стража“ от 13 март 2020 г. Срещу него е повдигнато обвинение за участие в измами с пелети, през септември 2018 година, за което законът предвижда лишаване от свобода от 1- 8 години. По сметка на обвиняемия са превеждани парични суми от лица, въведени в заблуждение, че след превеждане на същите, ще получат доставка на пелети за огрев.

Районен съд – Кюстендил остави без уважение искането за по- лека мярка за неотклонение и на друг обвиняем за участие в измами с пелети- Георги С. от Разлог, като потвърди мярката му – „Домашен арест“.

Георги С. е обвинен, че в периода 05.06. 2019 г. – 19.06.2019 г., в съучастие, като помагач на Любомир К., с цел да набави са себе си и за него имотна облага, умишлено е въвел в заблуждение лица от село Слокощица, Община Кюстендил и градовете Харманли, Шумен и Дряново, че е представител на фирма за пелети от Северна Македония. Потърпевшите са превеждали по посочена им банкова сметка капаро, с уговорката да им бъдат доставени пелети, но това не се е случило. Така, Георги С. е обвинен, че е причинил на 4- ма души имотна вреда с общ размер на 3 390 лв. Предвиденото наказание за това престъпление е „лишаване от свобода” за срок от 1 – 6 години.

Определението на съда, с което молбата му за по- лека мярка за неотклонение е отхвърлена, може да се обжалва пред Окръжен съд – Кюстендил, в 7- дневен срок.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here