Продават на търг с начална цена от 4 692 472 лв. емблематичния хотел „Пауталия“ в центъра на Кюстендил. Имотът е собственост на фирма „Пауталия Турс“ АД с управител Антон Боянов. Освен него в Съвета на директорите са още Янка Гогова и Ирена Георгиева. Дружеството е с капитал от 263 340 лв.

Паднала мазилка и разруха е гледката в хотела.

5- етажният хотел се намира в самия център на областния град, имотът е с площ 2231 кв. м., според нотариалния акт 2193 кв.м. и застроена площ 1171 кв.м- сутерен, а Разгъната застроена площ – 6 100 /шест хиляди и сто/ кв. метра.
От съобщението на частния съдебен изпълнител става ясно, че върху хотела има вписана договорна ипотека в полза на фирма „Волф“ АД и възбрана в полза на община Кюстендил.


Кюстендилци си спомнят за годините, когато хотелът е работил. На мястото е имало няколко култови заведения, любими за забава и отдих на местните. Става въпрос за ресторант за 150 човека, също така сладкарница, кафе, нощен бар- механа. На последния етаж пък има прекрасна открита тераса- ресторант. Сградата е изключително стара, емблематична за Кюстендил.
Идеята на сочения за дясна ръка на Георги Илиев Антон Боянов за „Пауталия“ беше да се изгради модерен СПА комплекс, обещаваше се солидна инвестиция за около 4 млн. лв. Сега обаче за почти толкова се продава имотът.


Минимален дял в хотела има и общината. През есента миналата година от местната администрация обявиха, че дружеството, което държи „Пауталия“, за 7 години е натрупало задължения от над 350 000 лв. за данък сгради, такса смет и лихви за забавяне. Още тогава от общината алармираха, че са възложили на съдия изпълнител образуване на производство за събиране на вземаният.
Публикуваните снимки от частния съдебен изпълнител показват, че сградата е в доста окаян вид. И от общината съобщиха преди време, че стартират производство по цялостното й обследване, за да бъде проверена нейната конструктивна стабилност.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here