Ради Василев и Виктор Николов отпразнуваха с танц записването в университета.

Солистът на танцов ансамбъл „Зора“ Дупница Ради Василев вече е студент. От няколко дни младият игрохорец държи в ръце дипломата си от Националното училище по танцово изкуство в София, а след успешен изпит осъществи мечтата си да бъде приет в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство в Града под тепетата. Днес дупничанинът се похвали, че официално се е записал като студент и отпразнува новия етап в живот си с… танц в Пловдив.


„От днес съм студент в Академията за музикално танцово и изобразително изкуство „Асен Диамандиев“ гр. Пловдив специалност „Българска народна хореография!“ Изпитът ни беше в хореографското училище. На място дойде комисия от Академията, препитаха ни по теория и практика.“, сподели Ради Василев.

Ради Василев със сученици на бала.

Професорите Даниела Дженева и Антон Андонов от Академията са проверили уменията и знанията на Ради Василев и негови съученици. В комисията са участвали и преподавателите от училището в София Асен Павлов и Кристина Панова.
Само преди дни талантливите момчета и момичета официално се простили с училището си с луд купон в София.


„Беше незабравимо и запомнящо се, с много песни и танци до зори. Купоните с танцьори са незабравими. Бяхме и трите специалности- народни танци, балет и модерно.“, разказа за емоциите около бала абитуриентът. А за празника той е заложил на интересен костюм, смело чупейки стереотипитите. „Костюмът ми беше стилен и различен. Всеки е свикнал да гледа синия костюм със светлата синя риза и червената вратовръзка… Нека бъдем различни и мислещи млади хора, такива трябват в България!“, обосновава избора си на тоалет той. Предстои му обаче нов купон за завършването. Той е планиран за август.


„Балът с роднините и приятелите ми ще е август, защото ще чакам вуйчо и вуйна от Италия.“, каза Ради Василев. Дори и в Пловдив той е категоричен, че няма да изостави ансамбъл „Зора“ в Дупница и си остава солист. Нещо повече, от сега младите таланти на Дилиана Диканска не подгъват крак се готвят за грандиозния 15 рожден ден на състава.
„Все по-малко време остава, но има ли желание има и начин. Винаги ще съм с нея.“, категоричен е талантът.

Ради Василев с първия си учител в танците и хореограф на ТС „Зора“ Дилиана Диканска.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here