Кирил Котев и Александър Манолев.

Бившият кмет на община Сандански Кирил Котев напусна партия ГЕРБ.

„Изгаря и Котев, не само Манолев, двамата са си заедно, имат си един до друг къщички…Има хора, които не се съобразяват с мен и волята ми, изгарят…простотията я оправдавам, но не и злоупотребите…., Елена Йончева е разследваща журналистка, но не е разследвала къщите за гости на свекър си, нека да ги разкледва всички полицията и Гешев, няма чадър за никого“ – изтече запис на 12 юни на флашка с гласа на Борисов с дата април 2019г.

„Котев остана замаянян от бившия заместник министър на Министерство на икономката Александър Манолев, негов съгражданин, който прокара тръбопровода за минералната вода към разкошното си имение, в близост до семейния хотел на Котев. Двамата са като братя, един дух и едно сърце. Освен това явно е обиден на Бойко Борисов, а Борисов беше ясен- Манолев нанесе имиджова щета на ГЕРБ. Котев обаче защити манолев в националния ефир, като заяви, че къщата за гости на Манолев е законна и в нея идват много гости, но това се оказа, че не е така, в къщата е стъпвал гост чрез резервация.“- коментираха жители на Сандански.

Вижте записа, кликнете: „Скандален запис изтече с Бойко Борисов„. Това е името на видео-аудио файл, в който се чува глас, изключително близък до този на премиера Бойко Борисов, в който небрежно и отпуснато критикува председателя на парламента Цвета Караянчева, но същевременно я и извинява заради това, че не направила разлика между две думи- геноцит и масово изтребление, 

„Изтичането“ не е случайно – точно на 12 юни, в навечерието на рождения ден на премиера, който беше на 13 юни, в неделя.

В звуковия файл се чува откъс от телефонен разговор, който се провежда на фона на музика от радио „Сити“, а „хитовете“ са от отминалата 2019.

В думите на говорещия са назовани имената на председателя на парламента Цвета Караянчева, главния прокурор Иван Гешев, шефът на КПКОНПИ Сотир Цацаров, бившият зам.-министър Александър Манолев, както е споменато и за бившия кмет на Сандански – Кирил Котев, и настоящия финансов министър Валислав Горанов – наричан Влади Горанов, както в записа, така и от обвиняемия Васил Божков и на евродепутата Елена Йончева и партията „АБВ“ с председател Румен Петков. „Котев и той ще изгори покрай Манолев, и той има къща за гости. Няма да пощадя никого от нашите.“- заявява Борисов, силно възмутен от разпищолването на двамата в Сандански и прокарването на вода до имотите си. „Няма чадър над никого, добавя Борисов и сопенава къщите за гости на свекър и така: „Уж е разследващата журналистка, а не разследва къщите за гости на свекър си, всички да си горят….“ – заявява Борисов, а смисълът е не да ги пали, а да си понесат наказателна отговорност за евентуални злоупотреби с власт, пари и имоти.

Записът изнася теми, развиващи се около 24-и април 2019 г. – месец преди изборите за Европейски парламент. Монологът – скрит диалог, започва с „решаването на проблема“ с „Цвета“, по-късно наречена „Цвети Караянчи“. А проблемът е именно объркването на две понятия – „геноцид“ и „масово изтребление“.

В действителност на 24-и април м. г. Караянчева заяви „Всички прекланяме глава пред жертвите на арменския геноцид“,след като бе помолена от Валери Симеонов за едноминутно мълчание в НС, но тя отказа с аргумент, че това е в разрез с правилника. Записът за почва с думите: Да! Да, разбира се. Не, не, не би следвало, не. Ъъъ, след… Не само. Просто Цвета да каже „Аз съм проста кърджалийска п***а и не мога да права разлика между „масово изтребление“ и „геноцид“. Съобразете се с моята простотия“ и така!“- заявява Борисов и добавя, че Караянчева не е направила престъпления, за разлика от други в партията, който не се съобразяват с него и тъпчат имиджа на ГЕРБ.

Все още не е ясно дали Котев ще се присъедине към екипа на Цветан Цветанов в създаването на нов политически проект, но най-вероятно това са намеренията на бившия градоначалник.

На миналите местни избори Котев загуби кметския стол от човека на ВМРО Атанас Стоянов.

Преди да стане кмет на курортния град Кирил Котев бе народен представител. Санданчани с интерес очакват дали заедно с него партията ще напуснат и други членове.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here