Поне още 1 година няма да има решение по делото за отнемане на имуществото на обща стойност над 4 млн. лв. на Ангел Христов и Пламен Галев и техните съпруги. Това уточниха от съда, след като по- рано днес беше обявено, че делото е обявено за решаване, а следващото заседание е насрочено за 15 август.
Както съобщихме, на днешното заседание страни по делото са поискали по – дълъг от 1 месец срок за представяне на своите писмени защити. Съдия Татяна Костадинова определи в срок до 15.08.2020 година, писмените защити да бъдат представени в съда.
А иначе от КОС съобщиха, че казусът е изяснен от фактическа и правна страна и предстои съдът да се произнесе с решение. Днес съдът прие допълнителната – втора Съдебно икономическа експертиза по делото, изготвена на вещите лица. Заключението й бе оспорено от особените представители на ответниците и от упълномощения представител на „Макса лимитед“. От Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, заявиха пред съда, че поставената задача е изпълнена коректно от вещите лица и се обявиха за приемане на експертизата.
Представителите на КПКОНПИ пледираха, Окръжен съд – Кюстендил да уважи изцяло искането им за отнемане в полза на държавата на незаконно придобитото от Пламен Галев, Ангел Христов и техните съпруги имущество. Окръжна прокуратура – Кюстендил, в лицето на прокурор Владимир Мицов пледира за уважаване на предявения иск от КПКОНПИ. Той е на обща стойност 4 250 189 лв.
Особените представители и упълномощения представител, адвокат Капка Гергинова, поискаха от съда да отхвърли изцяло иска на Комисията,като недоказан и необоснован.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here