Илия Златанов

Запор от 3 млн. лв. тежи на „Изамет 1919“ на Илия Златанов, наложен от мастита столична адвокатка Съпругата на бившия шеф на Софийска градска прокуратура Петьо Петров по прякор Еврото Любена Петрова е запорирала сметки и активи на фирма „Изамет 1919“ на Илия Златанов, която държи капитала на асансьорния завод в Дупница „Изамет 05“. Това показва наша проверка в Търговски регистър. Запорът е за 3 020 600 лв. Стана ясно, че финансовата тежест притиска предприятията по силата на запис на заповед, подписана лично от Илия Златанов на 25 юни 2019 г.

„Потърсих Петрови по съвет на мой съсед, които каза, че вършат, работа, но Петров бил скъпчия. Той ме заведе при мъжа на Любена Петьо Петров в техния офис в ресторант „Осемте джуджета“. Петров ми обеща, че може да ми върне отнетите от сина ми и още петима души около 35 кг злато, луксозни коли на фирмата и голяма сума пари на обща стойност 10 млн. лв. На 19 юли 2019 г. обещанието се сбъдна, прокуратурата арестува и привлече под наказателна отговорност 6 лица за организирана престъпна група, получавала доходи след изнудване. Сред арестуваните бяха синът ми Явор Златанов, Иван Илиев Ангелов Димов, собственик на фирма „К Корекшън“, Кристиян Христов, Мохамед Бедир Рамадан и Юлия и Пролетина Златанови. Те искаха да им прехвърля „Изамет“. Синът ми в момента не е добре, той е на хемодиализа, вече е половин човек.“, обяви Илия Златанов. Любопитна подробност е, че на 25 юни 2019 г. Явор Златанов идва в завода и представя новия собственик Кристиян Христов. „Разбрах, че е 93 набор, младо момче. На негово име има и други фирми. Разбрах също, че той е поставено лице на Петьо Петров и съпругата му.“, споделя Златанов. Ден преди акцията по задържането на шестимата, след обиск и изземването на златото и другото имущество, Златанов е бил при Петров. Тогава е подписал записната заповед за 3 млн. лв. на Любена Петрова. Падежът на записната заповед е бил на 30 декември 2019 г. Изглежда сякаш адвокатският хонорар е 3 млн. лв. Любена Петрова е управител на няколко търговски дружества и според Златанов е дясна ръка на бившия гл. прокурор Сотир Цацаров и със силни позиции в Специализираната прокуратура. Тя организирала контрапротести в негова защита и срещу Бившият правосъден министър Христо Иванов.

Интересното е, че Илия Златанов подава нов сигнал за изнудване на 3 юли 2019 г. и на 19 юли прокуратурата се задейства за повдигането на обвинения срещу шестима души – сред които четирима от семейството на Златанов – за изнудване, длъжностни присвоявания, неизгодни сделки и за пране на пари в големи размери. В съобщение, изпратено до медиите тогава, се съобщава за обвинението и че трезори на разследваните са иззети 565 хиляди евро и 35 килограма злато на стойност над 4 милиона лева.

От разказа на Илия Златанов става ясно, че на 25 юни идва новият собственик на 40 % от дяловете на завода- 28 годишният Кристиян Христов, поставено лице на Петьо Петров- Еврото, довел го е синът му Явор Златанов. Същия ден Илия Златанов отива в ресторант  „Седемте джуджета“, по съвет на съсед и се среща с Петьо Петров – Еврото, като подписва записна заповед на името на съпругата му Любена Петрова за над 3 000 000 лв.. На 03 юли Илия Златанов пуска жалба за изнудване срещу сина си Явор Златанов и членовете на семейството си. На 19 юли те са в ареста с още няколко човека по обвинение за ОГП. От тях са изети 35 кг. злато и милиони левове, коли и скъпоценности, над 10 000 000 лв.

„Всичко е наше, ти да си благодарен, че си жив“ – заявил Петьо Петров на Илия Златанов, който твърди още, че магистрати в комбина със сина му и мутри са го ограбили напълно. В Търговския регистър заводът се води на името Илия Златанов и синът му Явор Златанов, не е вписано името на новият собственик Кристиян Христов, управител „К Корекшън“.

„Липсват някой нотариални заверки“- уточни Илия Златанов.

Срещу Илия Златанов е заведено производство от прокуратурата в Дупница за самоуправство заради опитите му миналото лято да влезе в завода си. Припомняме, че Софийска градска прокуратура миналата седмица се самосезира след изнесената информация от Златанов в медии, започнато е разследване срещу неизвестен извършител. Предстоят разпити за изясняване на обстоятелствата. А в Търговския регистър Илия Златанов е собственик на фирмите „Изамет“. Той е управител на „Изамет 1919“, Златанов е съдружник заедно с Явор Златанов. На фирмата тежи запора от Любена Петрова за 3 020 060 лв. „Изамет 05“ се води единствено на Илия Златанов, както и „Изамет Транс“. Капиталът и на двете обаче се държи от „Изамет 1919″. Заводът работи с пълна пара, 130 работници получават заплати, въпреки запора, на работа не ходи единствено главната счетоводителка Камелия Чорбаджийска, която е изключила телефона си и се укрива. Стана известно, че полиция и жандармеристи са я търсили на домашния й адрес, но не са я открили. Заводът се охранява от %Делта Гард“ на Димитър Спасов, който бил и лична охрана на семейство Петрови, реални собственици на завода по силата на записна заповед от Илия Златанов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here