Белоградчишкия епископ Поликарп благослови начинанието, десетки уважиха събитието на празника на светите равноапостоли Петър и Павел

На големия християнски празник на светите равноапостоли Петър и Павел бе положен основният камък на храм „Сретение Господне“ в кв. Тева. Начинанието бе благословено от Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, както и свещеници от пернишките енорийски храмове.

Събитието уважиха зам.-кметът на община Перник инж. Мирослав Стоицев, народни представители, общински съветници, представители на местния бизнес и общественици.


Инициативният комитет за строежа на храма положи немалки усилия през годините, за да се достигне до този момент, който жителите на Тева отдавна чакат.
Епископ Поликарп пожела начинанието на бъде успешно, а храмът да бъде построен и осветен бързо, за да може гражданите от квартала да имат своето място за единение с Бога. Той добави, че радостта при строежа и освещаването на нов храм винаги е голяма, защото хората виждат в него надежда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here