Антоан по време на делото за разпространение на наркотици

26- годишният мъж има и ефективна присъда, от 5 години лишаване от свобода, за държане с цел разпространение на наркотични вещества, която обжалва пред Апелативен съд – София

 

Наказание от 24 месеца лишаване от свобода / 15+9 месеца / ще изтърпи 26- годишния кюстендилец Антоан А. Пред РС – Кюстендил, той се призна за виновен, като извършител на 2 престъпления- за неизпълнение на заповед за незабавна защита от домашно насилие, в полза на Р. Т. и за непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост. Съдът, под председателството на съдия Светослав Петров одобри споразумението постигнато между районния прокурор Ивайло Илиев и защитника на подсъдимия, адвокат Емануил Йорданов.

Антоан А. се призна за виновен в това, че на 08.06.2020 година, в централната градска част на Кюстендил, не е изпълнил заповед за защита от домашно насилие спрямо Р. Т. и е извършил спрямо нея домашно насилие- физическо и психическо, като й е нанесъл удари с ръце в областта на лицето, удари с крака по тялото, дърпал я за косата, хващал я за врата и душил, обиждал я и й отправял закани. За това престъпление, съдът одобри наказание от 12 месеца лишаване от свобода, при първоначален режим на изтърпяване – “общ“.

Подсъдимият се призна за виновен и в това, че на същата дата, в градинката пред ХГ „Вл. Димитров – Майстора“ е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителна дързост – нанасял удари на Р. Т., обиждал я, отправял закани, опитвал се да скъса маркуч от поливната система на растенията в парка, отправял закани и към други 2 жени от Кюстендил. За това престъпление, съдът одобри постигнатото в споразумението съгласие за наказание – „лишаване от свобода“ за срок от 15 месеца, при първоначален „общ“ режим на изтърпяване. Подсъдимият ще изтърпи именно това, по- тежкото из между двете наказания.

Отделно от това, съдът констатира, че деянията, за които бе постигнато и одобрено споразумение, са извършени в изпитателния срок на друго споразумение по описа на РС – Кюстендил, влязло в сила на 11.07.2017 година. Съдът привежда в изпълнение наложеното в него наказание от 9 месеца лишаване от свобода, за повторно управление на МПС без свидетелство за управление. Последното определение подлежи на обжалване и протест пред Окръжен съд, в 15- дневен срок.

РС – Кюстендил потвърди и взетата по отношение на Антоан А. мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Окръжен съд – Кюстендил наложи на Антоан А. наказание „лишаване от свобода“, за срок от 5 години, за престъпление по чл. 354а, ал.1 – за държане, с цел разпространение на високорискови наркотични вещества. По същото дело, 83- годишната му баба получи условна присъда. Делото е на втора инстанция в Апелативен съд – София и е обявено за решаване.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here