Румен Томов, Андон Тодоров и Иван Станчев рамо до рамо преди сигнала на Атанас Камбитов

Илия Илиев

Общинският съветник  от БСП в общински съвет Благоевград, Иван Станчев обяви, че в петък съветниците ще изберат нов председател на редовна общинска сесия.

„Свалянето на настоящия Андон Тодоров е наложително, необходими са 21 гласа, има ги и в повече. Поведението на Андон Тодоров беше абсурдно и неадекватно, той трябва да понесе своята политическа и морална отговорност, а на по-късен етап, вероятно и съдебна. Сложи каруцата пред коня, направи силно внушение чрез всички медии, че Румен Томов не е кмет, нарече го с обидния епитет „некомпетентен“ и заяви, че частичните избори са през юли. В сряда е първи юли, а кмет на Благоевград е Румен Томов. Андон Тодоров въведе в заблуждение много хора, стартира предизборната си кампания, реши, че през юли кметът на Благоевград е той, скъса връзката между общинския съвет и общинска администрация, сложи прът в работата на общината, нагнети много излишно напрежение, настрои хората срещу кмета. Сигурен съм, че Конституционния съд ще се произнесе в полза на Румен Томов, той е кметът. Фирмата му, от която не се е отписал, не е действала, няма сключени сделки, може да понесе глоба, но не и отстраняване. Това вече трябва да е ясно на всички. Уверен съм на 90%, че в петък, ще имаме нов председател на ОБС. Убеден съм, че градът ни заслужава по-умерен и балансиран председател на ОБС и вярвам в колегите си! Благоевград и децата ни, заслужават достойно бъдеще. Бъдеще, за което аз и моите колеги от БСП по волята на избирателите сме призвани да работим.

Проучване на 4ВЛАСТ установи, че за постта на Андон Тодоров се спрягат съветниците Рашко Динков, който загуби с малка преднина прад Тодоров преди няколко месеца, бившият председател от времето на Атанас Камбитов Радослав Тасков и лидерът на Демократи за силна България Калоян Ханджийски.

„Румен томов е независим кандидат, подкрепян от БСП и коалиция, не е задължително условшие председателят да е от БСП, напротив, нека да е от друга партия, стига само да може да работи в екип с Румен томов и останалите съветници. Андон тодоров може да работи за себе си, той е в предизборна кампания за кмет, нека да си я гони, ако има кой да му повярва, защото той беше първият, който се обяви за Румен Томов и първият, който скочи срещу него, след като чу, че бившият кмет Атанас Камбитов е внесъл сигнал и, че Томов отива на съд. Тодоров, обаче не знае, че Румен томов е законния кмет и, че съда не можа да реши нещо по- различно от волята на народа, защото съда решава в името на народа.“- каза Иван Станчев.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here