Петър Паунов

Тежкотоварни техника и кранове събарят сгради заравняват терена на градския плаж в Кюстендил, който беше продаден от общината в началото на годината.

„Защо след като плажа е продаден и вече е частна собственост, общината възлага почистването му за сума, която е приблизително 10% от продажната цена?“, това попита на сесията съветникът от БСП, адв. Йордан Тодоров.

„В реализацията на плажа не са включени съществуващите сгради и затова трябва да бъде съборена и терена да бъде предаден идеално чист. Това е по договора с инвеститора. Оценени са единствено съблекални, басейн, трафопост. Всичко останало трябва да бъде съборено. Вариантите са 2- или общината да ги изчисти, а другия е инвеститора да ги изчисти, премахне и след това да ни представи фактурите, което определено ще е по- скъпо. Обявихме обществена поръчка и при прогнозна цена 320 хил., фирма почиства за 320 500 лв. В рамките на месец трябва да ги почистим и окончателно да го предадем на инвеститора“, отговори кмета Петър Паунов.

В рамките на три години налива 5 000 000 лв. новият собственик.

Както писахме, за 3 092 224 лв. община Кюстендил продаде на търг градския плаж през януари на 2020 г. Теренът е на площ от 32 101 кв. м., в което се включва и изграденият басейн.  Двама участници са купили документация за участие на търга, но на самия търг се е явил само един кандидат.

Инвеститорът е внесъл до момента 260 000 лв., като трябва в едномесечен срок да преведе и останалата сума. Има 6 месечен срок за предаване на владението. Инвеститорът има задължение по приватизационния договор, като той трябва да инвестира в обекта 5 000 000 лв. в рамките на три години и половина. Намеренията са изключително сериозни. Там може да бъде изграден единствено Балнео- плувен комплекс“, заяви кметът на Кюстендил Петър Паунов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here