Ивайло Димов очаква скоро отново да застане зад пулта.

Плантация със студоустойчиви палми в Мало село обгрижва Димов: Растенията искат постоянна грижа и много труд

„Всички ще запомним 2020 година. Удари ни не коронавирусът, а вирусът глад.“ Така коментира безпрецедентната криза, която тресе света, диджият от Бобов дол Ивайло Димов. Той има музикална агенция и работата му е да забавлява хората. Кризата обаче стопява всички ангажименти. „Последно имах участие на 1 март. Прогнозите за сега са да се върнем отново зад пулта на 15 юли. 15 ангажимента около абитуриентските балове им пропаднаха.“, сподели Димов за „4Власт“. Като цяло той не вярва особено в опасността, която представлява вирусът. Според него резултатът от цялата истерия е единствено, че хората страдат.

Месеци са нужни за направата на един макет на къща.

„Така наречената втора пандемия заплашва да довърши хората, които вече мизерстват. Тази година сякаш всичко пропада. Специално дисководещите със сигурност ще я запомним, всички колеги сме притиснати, няма аналог с предишни години. Справяме се трудно. Смятам обаче, че по- страшен е гладът, ако това продължи, отколкото пандемията. В момента върлува вирусът гладуване. За всички ни ще е много тежко, определено ще го запомним.“, категоричен е Димов.


Както сме писали, освен музиката, другата страст на бобовдолеца е да майстори макети на стари възрожденски къщи. Мъничките къщички са като извадени от някоя приказка. Досущ като истински са и пренасят човек сякаш в друга епоха.

Направата им изисква много търпение, точна ръка и месеци работа. Димов влага в тях само естениствени материали. Тази седмица диджият обяви, че иска да продаде едно от творенията и да дари парите. Очаква предложения за хора в нужда. Наддаването е в ход.
Оказа се, че той обаче има и друго занимание. Разкри, че отглежда… палми в Мало село. Растенията са студоустойчиви и той е завъртял бизнес с питомците си.
„Растенията искат постоянна грижа и много труд. След като ги засадя чакам да покълнат, около 2 -3 месеца постоянна грижа, поливане, присаждане, наторяване. Занимавам се с тях през цялата година.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here