Бутат зад решетките 24- годишен рецидивист от Рила, катастрофирал с крадена кола. След инцидента зарязал автомобила в канавката. Каскадата станала на 28 декември миналата година. Мъжът е признат за виновен в противозаконно отнемане на МПС, повреждането му и бягство от местопроизшествието. Осъден е на 1 година и 4 месеца затвор при първоначален „строг“ режим на изтърпяване.
Открадната кола е “Опел Астра” на стойност 2300 лв. Крадецът катастрофирал, като причинената щета е оценена на 1326 лв. 24- годишният се измъкнал от колата и я оставил в крайпътна канавка на път II-62, при подлез под ЖП-линията Дупница – Бобов дол. Деянието е извършено при условията на повторност, след като извършителят е имал влязла в сила присъда за друго такова престъпление.Той изтърпял наказание лишаване от свобода за срок от единадесет месеца и от него не е изтекъл 5-годишния срок по чл. 30 от НК.
Съдът приспада времето, през което подсъдимият е бил задържан с постановление на Районна прокуратура Дупница, считано от 29.12.2019 г. и времето, през което е бил с взета мярка за неотклонение „Задържане под стража”, с Определение на РС – Дупница от 30.12.2019г.
Присъдата може да се обжалва и протестира в 15-дневен срок, считано от днес пред Кюстендилски окръжен съд.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here