ОбС шефът Ст. Тачев: Внасям докладна да се отпусне помощ за Граховски, къщата няма и дограма

Пожарът буквално унищожи дома на семейството.

Депутатът от Дупница Радослава Чеканска прати строителна бригада и осребри изграждането на покрива на изгорялата къща на семейство Граховски в Бобошево. Припомняме, че навръх 24 май семейството изпадна в беда, след като пожар погълна две къщи и навес. „Благодарни сме на депутата Радослава Чеканска, тя беше единствената, която помогна истински, покривът е много повече от 5 000 лв., тя обаче не иска да се знае за помощта. Затова не бих искала да коментирам.“, каза дъщерята на семейството Бети Граховска.

Съседи коментираха, че ремонта на покрива струва поне 10 000 лв, а Чеканска е поръчала и дограмата за цялата къща.

Председателят на Общинския съвет в Бобошево Стефан Тачев пък внася докладна записка, с която иска от фонд „Бедствия“ да се отпуснат средства в помощ на семейството. „Те заслужават, те са честни и почтени. Ако не помогнем на тях, на кого? Дарих една от заплатите си на детската градина, защото директорът ми съобщи, че шкафчетата на децата са счупени. Бих искал да драя и на Граховски, но съм оставен без възнаграждение за 8 месеца, защото кметът Крум Маринов отказва да внесе за гласуване бюджета. Причината са внесените от нас поправки.

Тачев, Виделова и Тренева.

В момента сме на служебен бюджет. Специализираната прокуратура разследва Маринов и отдел счетоводство начело с Нина Шиникова. До месец чакаме развръзката. На последната сесия Маринов обяви, че не може да внасяме предложения за отпускане на помощ, защото не знаем каква е сумата, предвидена за това. Попитахме Шиникова, но тя не си вдигна телефона, не отговориха и останалите от отдела. Отправих писмено питане. Отговорът дойде и стана ясно, че заделената по това перо сума е 5000 лв.

Затова внасям предложението да се отпусне помощ на семейството. Не съм писал сума, нека решат съветниците и кметът. Дано обаче са поне 1000 лв. Не зная за какво ще им стигнат, има още много за оправяне. Нямат даже дограма. На място видях и директора на горското в Дупница Поюков. Той също иска да помогне с дървен материал, а собственик на гатер от Дупница обещал да го обработи. Призовавам кой с каквото може да помогне.“, каза Тачев. Той има подкрепата на съветниците Гергана Виделова и Сашка Тренева, които са от неговата формация. Чеканска отказа коментар.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here