Бизнесменът Д. Кондов вдига 11 разкошни къщи за гости в Бобошево, К. Божилов: Златен човек е, тук ще е райска градина

11 къщи за гости до река Струма в центъра на Бобошево вдига 70- годишният бизнесмен Димитър Кондов. Инвестицията, смятат местните, възлиза на 2 млн. лв.


„Златен човек е. Радваме се, че има такъв човек като него в нашия град. Преди години напусна Бобошево и работи в Либия. Тръгна от най- ниското стъпало на строител. Беше хамалин като мен, но успя да изгради собствена строителна фирма. Сега отново се върна в Бобошево. Къщата му е на другия край. Родителите му починаха, той има братовчеди. На обекта работим около 20 души, местни хора сме тука. Изляхме първата плоча на най- високата тераса. Къщите ще са на високия баир в центъра. Най- после нещо хубаво да се случи и при нас.“, радостен беше да разкаже работникът на обекта Кирил Божилов от Бобошево.

Той добави, че Кондев много обичал цветя и мястото щяло да стане разкошно. „Вижте какво направи в ресторант „Струма“. Купи го и насади дървета, цветя. В къщата му също има много цветя. Каза, че къщите ще са като райска градина. Преди малко си тръгна за София. Всеки ден идва, поставя ни задачите.

Преди време ми възложи да ремонтирам купола на църквата. Плати ремонта от своя джоб. Всичко тук е законно. Купи няколко стари къщи на това място с парцелите. Хората се отърваха от руините, а сега на мястото ще израсте нещо красиво. Всички говорим за това. Тук е долината на божурите, който обича цветята, тук е мястото.“, добави още работникът.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here