Младата жена завърнала се от чужбина, вместо да е у дома заминала с лек автомобил до Разлог

С наказание от три месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок е приключило наказателно производство срещу двадесет и една годишната Е.С., обвинена за нарушаване на противоепидемичните мерки при условията на извънредно положение в страната (престъпление по чл. 355, ал. 2, вр. ал. 1 от НК).

По обяд на 17.05.2020 г. подсъдимата С. пристигнала с пътнически полет от чужбина на аерогара София. При преминаване през граничен контролно-пропускателен пункт й било издадено предписание от инспектор в Столична регионална здравна инспекция. Съгласно него, тя била поставена под 14-дневна карантина на посочения от нея адрес в гр. Банско. В рамките на 3 часа тя следвало да се придвижи до съответното място.

Около 10 ч. на 26.05.2020г. подсъдимата С. напуснала дома си и заминала с лек автомобил до гр. Разлог. Няколко часа по-късно се върнала на адреса, на който била задължена да спазва задължителната карантина.

С действията си Е.С. нарушила мерки, въведени на територията на страната, със заповедите на министъра на здравеопазването, срещу разпространението на вируса Covid-19.

Младата жена е била привлечена към наказателна отговорност и предадена на съд с обвинителен акт на Районна прокуратура – Разлог. В съдебна фаза е било постигнато споразумение между страните, което съдът е одобрил.

Определението на съда има последиците на влязла в сила присъда.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here