Подменят инсталацията и дограмата на храм „Свето Възнесение Господне“. Десетки доброволци запретнаха ръкави в приготвянето на курбана

 

Традиционният курбан по-случай църковния празник Свети Дух, който се провежда на Петдесетница, тази година се организира една седмица по-късно поради създалата се епидемиологична обстановка. Подготовката започна още следобеда на събота и продължи в ранни зори на неделния ден. Лошото време не успя да уплаши доброволците, които участваха в неговото приготвяне. Бяха раздадени 177 котлета с курбан за здраве.

Общият приход от раздадения курбан за храм „Свето Възнесение Господне“ е 2655 лева, а направените разходи са на стойност 1940 лв. за закупуване на необходимите продукти за неговото приготвяне и разликата от 715 лв. остава за храма.

Освен това преди курбана има дарения от двама човека на стойност от 200 лв. На входа на църквата бе поставена и кутия за дарения и след нейното отваряне от пет членна комисия бе установено наличието на сумата от 393,45 лв., а сумата от 42 лв. бе оставена от посетителите в самия храм. Така цялата сума, която остава за храм „Свето Възнесение Господне“ е 1350,45 лв.

Като следваща цел, която си поставихте е да бъде подменена инсталацията на храма и дограмата, като с общи усилия и с подкрепата на дарителите вярваме, че това ще се случи. Бе спазена и традицията да посетим параклис „Света Тройца“ където бе извършен водосвет за здраве, а след това бе осветен и курбана. Благодарим на всички за активното участие в подготовката на курбана и пожелаваме на всички здраве и отново да се включат в организацията на следващия курбан в село Гуцал.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here