Евродепутатът А. Новаков влетя на сесията в Благоевград, лично дирижира спасителната акция на ГЕРБ съветниците за ОбС шефа Тодоров

Георги Корчев, Радослав Тасков, Мария Гошева, Рашко Динков, Владимир Таковски и Валентина Шаркова излизат от офиса на ГЕРБ минути след като спасиха Андон Тодоров от сваляне.
Големият въпрос за следващата сесия е дали Тодоров ще се прости с поста.

Лично евродепутатът Андрей Новаков, който е областен лидер на ГЕРБ в Пиринско, организира съветниците на партията в Благоевград за спасителната акция на председателя на местния парламент Андон Тодоров. Както съобщихме, Калоян Ханджийски предложи ОбС да гласува прекратяване на мандата на Тодоров с мотива, че той се конфронтира непрестанно с кмет, администрация и съветници. „Нека да е свободен да си гледа предизборната кампания.“, отсече Ханджийски. ГЕРБ обаче успяха да отложат другарския съд срещу Тодоров.

Новаков влята с бойна крачка по време на дебатите за свалянето на Тодоров, приближи се до Кирил Илиев, Давид Петров, Евгени Бибов. Към тях се присъедини Албина Томова Анева от ПП МИР, Рашко Дивков от БЗНС „Ал. Стамболийски“. До тях притича и АБВ съветникът Кирил Ваклинов.

Съветниците от ДПС също се поздравиха с евродепутата. Това се случи след като герберите поискаха почивка, след която успяха да блокират свалянето на Тодоров. То обаче е само отложено и ще се гласува на предстоящото заседание в края на месеца. След заседанието общинските съветници на ГЕРБ, заедно с останалите от новосформираната група, проведоха среща в офиса на партията заедно с Андрей Новаков.

Андрей Новаков

„Ето я коалицията „Камбитов“, която спаси поста на уж репресирания от предишния кмет Андон Тодоров.Георги Корчев, Радослав Тасков, Мария Гошева, Рашко Динков, Владимир Таковски и Валентина Шаркова. Излизат от офиса на ГЕРБ минути след като спасиха Андон Тодоров от сваляне. Това е „Коалиция Камбитов„, бяха коментарите по повод новото обединение. Припомняме, че на 31 10 2019 в разгара на предизборната кампания лидерът на ПП Зелените Андон Тодоров, кандидат за кмет, беше привикан за разпит на полицията. Той пристигна в полицията с жена си, детето и адвоката си Албина Анева. „Заплашват ме. България е полицейска държава. ГЕРБ Благоевград ме заплашва. Мен не ме е страх от никой. Призовавам всички да излязат и да гласуват за мен. Мен не ме е страх, излезте и покажете, че и вас не ви е страх. Аз съм тръгнал за правда.“, коментира тогава Тодоров. Повод за разпита беше интервю на Тодоров в национална медия, от което се обидил Атанас Камбитов. Тодоров се класира трети в изборите и обяви, че подкрепя за балотажа Румен Томов. Нещата вече обаче са различни. Както е известно, столът на кмета Румен Томов е сериозно разклатен, заради делото около фирмата, която не спрял в срок. В последно Тодоров не спира с критиките към управлението му. Сега обаче изглежда, сякаш той ще изхвърчи пръв.

 
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here