Община Сапарева баня търси нов директор за детска градина „Св. Анна“, след като титулярът Димитирна Малинина е била уволнена дисциплинарно след връщане от майчинство. Причина за това станал фактът, че 5 дни след като подала заявление за прекратяване на майчинство не се явила в детската градина. По време на майчинството й тя била замествана от Цветанка Гладникова.
„С подаването на заявлението от Малинина автоматично се прекратява договорът за управление на Гладникова, която я заместваше. Малинина обаче не се появи след като пусна документите си. С казуса се зае и Инспекцията по труда и те ще се произнесат. Малинина е заявила, че никой не я уведомил да дойде на работа. Парадокс е да искаш да се върнеш на работа, а да не дойдеш. Това е цялата история. Къде беше 5 дни?“, коментираха от общинска администрация.
Припомняме, че миналата седмица от община Сапарева баня съобщиха, че детската градина ще отвори врати за 1 юни след повече от два месеца.
Иначе от общината официално стартираха конкурс за избор на нов директор. Кандидати ще бъдат пресети първо по документи, след което следва интервю и защита на писмено предоставена стратегия на тема „Развитие на детската градина за период от 5 години“.
Кандидатите трябва да имат завършена специалност „Педагогика“ с професионална квалификация „педагог“ и/или „детски учител“, „детски и начален учител“; – специалност от друго професионално направление с квалификация „учител“ и допълнителна професионална квалификация „детски учител“.
Друго условие да имат поне 5 години учителски трудов стаж. Компютърна грамотност и ползване на чужд език са предимство.
Документите се подават в запечатан, непрозрачен плик от 29.05.2020 г. до 30.06.2020 г. включително, всеки работен ден от 08.15 ч. до 17.00 ч. в деловодството на община Сапарева баня на ул. „Германея“ №1. Документите се подават лично или чрез пълномощник.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here