ОбС Сапарева баня ще умува дали да вдигне заплатата на управителя на ВиК „Паничище“ Петър Василев. Предложеният от председателя на Общинския съвет Васил Маргин вариант е Василев да получава възнаграждение в размер на три средни месечни брутни работни заплати за дружеството, считано от 01.05.2020. Заплатите във ВиК „Паничище“ се движат около 600 лв.
До момента управителят е получавал две средни заплати. Любопитното е, че от 2014 г. на практика възнаграждението му е орязано, до тогава мизата отново е била три заплати. Таванът е до 10 минимални заплати за страната.
От докладната става ясно, че към 31.12.2019 г. дружеството има натрупани резерви в размер на 108 хил.лв и за 2019 г. реализира печалба 42 хил. лв.
Местният Общински съвет ще дебатира и по плана за финансово оздравяване на община Сапарева баня. Съветниците ще трябва да възложат на кмета Калин Гелев да направи искане до министъра на финансите за финансово подпомагане на общината под формата на временен безлихвен заем в размер на 1 млн. лв. от централния бюджет за изпълнение на плана. Предложението към съветниците е срокът на процедурата по оздравяване да бъде една година.
От докладната на кмета Гелев ясно, днес е проведено обсъждане на плана за оздравяване. Следващата стъпка е ОбС да определи срока на процедурата и да приеме плана за финансово оздравяване.
На заседанието в на местния парламент ще се обсъди отмяна на Наредба за условията и реда за издаване на разрешителни за водовземане, извършване на услуга на водопренос/водоподаване по общински водопроводи за минерална вода и учредяване сервитутни права и право на прокарване на водопроводи за минерална вода на територията на община Сапарева баня.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here