20 семейства от турската махала викат депутата от ВМРО Стоян Божинов: Защо ни разруши канализацията, какво съгради, та реши да рушиш?

Стоян Божинов

Валентин Герчев

Напрежение в петричкото село Яворница. Причината – решение за премахването на канализацията в един от кварталите след сигнал, че е незаконна.
Сигналът е на местения жител Николай, който твърди, че в община Петрич не му обърнали внимание и той се обърнал към депутата от от ВМРО Стоян Божинов, който се обърнал към Дирекция за национален строителен контрол (ДНСК). Същият имал кошери с пчели и канализацията му пречела. Дирекцията решава, че канализацията трябва да се премахне.
Ако бъде премахнато съоръжението, без вода ще останат 20 семейства. Те заплашват със саморазправа. „Защо ни разруши канализацията, какво съгради, та реши да рушиш? Селото няма да забрави тази постъпка, построихме я с лични средства, не сме чакали пари от държавата. Срамота! Заради някаква формалност парите, труда ни да отидат на вятъра, а къщите ни да останат без вода. Ела да те видим на място, защо не разговаря с нас. Що за човек си? Какво добро си направил и на кого?“- звънят хората на кореспондента ни в Петрич.
Кметът на Стефан Вангелов призова за диалог и търсене на разумно решение на проблема.

„Ще им помогна.“- беше лаконичния коментар на Стоян Божинов, който заяви, че изявлението на кмета на селото не е вярно и е решен да го съди.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here