Кметът на с. Яворница Стефан Вангелов: Давам имот на Николай да премести пчелина си, нека изтеглят със Стоян Божинов сигнала за разрушаване на канализацията на двайсе семейства!

0
1
Стоян Божинов

 

Валентин Герчев

„Готов съм да предоставя имот на Николай, който е подал сигнала до РДНСК за разрушаване на чисто новата канализацията на 20 семейства, за да пчелина си и така да спасим канализацията на двайсете семейства. Той е задействал депутатът Стоян Божинов и инспекторите сега наредиха разрушаване на канализацията към турската махала.“, обяви днес управникът на петричкото село Яворница пред засегнатите семейства. Изявлението на кмета е по повод пуснат сигнал от местен жител на име Николай до депутата от ВМРО Стоян Божинов, който го препратил до РДНСК –Благоевград. РДНСК излизлезе с предписание за премахване на канализацията като незаконна. Канализацията обаче е строена със средства и труд на тези двайсе семейства. Самият квартал е извън регулация и освен канализация има и осветителни тела. “По тази логика и те ли са незаконни“, пита кмета Вангелов, който е готов да реши проблема с общинската управа, като призова съселянина си Николай да оттегли сигнала си до РДНСК.

“Сама така проблема ще бъде решен!“, убеден е Вангелов. Управникът смята че пчелина може да бъде преместен на друго място, като е готов да предостави негов имот на подалия сигнала Николай. “Така ще запазим канализацията на хората, защото по-добре ли е те да се връщат обратно на септични ями, каквито е имало преди построяването на канализацията.“, убеден е още кмета на Яворница. Селото е едно от двете в община Петрич, където живее компактно турско население. Канализацията, която иска да премахне депутата от ВМРО се намира в турската махала на селото, а хората, които живеят там са сред най-трудолюбивите.
Вижте видеоканала ни:


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here