Петко Асенов с трите си деца.

Еврокомисаря на ромите на Световната ромска органицация Петко Асенов чества в Петрич 57-ми рожден ден. Солистът на оркестър „Сали Бен“ Сали Янев изпя най- хитовите парчета в чест на рожденика, който е главен комисар за България на Световната ромска организация. Любимата песен на Петко Асенов „Джелем- Джелем“, химна на ромите, вдъхнови гостите.

„Ще празнувам в Петрич, там имам приятели, най- голямото богатство са приятелите ми, семейството ми. Имам три деца, Нансен е най- малкият ми син, имам дъщеря и още един син, най- голямата ми радост са те. Аз искам да бъде отворен за божието ръководство, да прощавам на много хора, да дойдат и те на покаяние. Лесно е да се прощава. Спрямо Господ Исус Христос са направени най- много престъпления и жестокости, Той е простил, Той е простил и на нас, затова и ние да прощаваме на другите. Голяма привилегия е да можем да прощаваме, така ставаме като Бога. Прощавай, но жертва не ставай! Моето пожелание е да спечеля вечния живот, всичко не е тук и сега. Божията любов да тече през моето сърце.

Тази сутрин, един брат от с.Ясен, който работи в Германия ми писа, че иска да говори с мен и, че Бог му дал един сън, сънувал мен, много красиво. Това е голям духовен подарък за мен. И аз искам сега, този брат да каже от къде е и какво стана. Защото това, което стана не е случайно и знам, че Бог ще ни употреби всичките нас. Защото без Него аз и моят екип, нищо не можем да направим. За това аз сега ще дам думата на този брат Иван, за да може да чуете, какво Бог тази вечер му даде.

Иван Данков ето какво ми каза: Слава да бъде на Господа, братя и сестри. Казвам се Иван Данков от с. Ясен Плевенско, но тук съм, в Германия. Служа единствено за Божиата нива, без да работя за мои нужди. Работя само за Божиата нива. Тази вечер, благодаря на Царя на Царете, благодаря на Живия Бог, което никога не съм мислил това. Сънувам този човек, нашият брат Петко Асенов. Сънувам го как Бог го облича с една бяла мантия в една красива и огромна поляна сме. И Бог го облича с една бяла мантия и му дава отворено Слово и му казва: Това е моето Слово, което ще раздаваш, живия хляб на народа и един огромен хор от Ангели, които пееха: Свят,Свят, Свят е Господ. И аз благодаря на Господа, защото Бог избра своя работник. И вярвам, че днес Бог го облече с тази мантия. Аз вярвам, че днес Господ му дава своят Меч, за да проповядва Словото и да реже онова, което пречи, да го изхвърля, за да бъдат хората благословени и изцерени. С ново помазани и с нов дух. Благодаря на Господа, защото когато Бог ми даде този сън снощи, тази сутрин той ми писа „здравей“. Това е всичко, чрез духът на Господа. И аз благодаря, на нашия Жив Бог, защото словото на Исус Христос се изпълнява. Словото на Исус Христос е живо и аз благодаря на Бога, че нашият брат Бог го облече, с тази бяла мантия! За това искам да се помоля, така: Боже този сън го направи в реалност,да го видят и очите ни.Господи,тази сутрин,както дъждът пада от небето и пои земята, така нека показанието на Святия Дух да слезе и да го напои до кости. Господи благослови целият му екип, с който работи. Господи, моля те благослови братята и сестрите. Благослови и семейството му, Господи. Моля те, Небесни Отче, твоите кървящи ръце, да бъдат върху него, Господи. И там, където стъпи кракът му, нека да има мир, да има любов, да има благодат. Боже благослови този човек и там където стъпи кракът му, нека се отворят молитвени домове Господи, за да се събира народа ти. В името на Исуса Христа, аз ти благодаря, че ти ми го подари на сън и сега го виждам и на яве. Благодаря ти Господи за твоята огромна милост. За това Господи, аз го предоставям пред тебе и зная, че ти от този час, от тази секунда започваш да работиш Господи в/у него и живота му. Върху семейството му направи ограда Господи, нищо нечестиво да не се допира, само славата ти. В името на Отца, Сина и Святия Дух казвам „да и Амин“. Благослови България Господи с твоята свята кръв Амин! Амин! Амин!“.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here