Приятно изненадани бяха долнобанци в празничния неделен ден, когато час преди обяд от сградата на народно читалище „Рила-1898“ зазвуча „Върви народе възродени“ и последва празничната музикално-поетична композиция, посветена на най-българия празник 24 май -Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост.
На централния площад в рилския град се бяха събрали и певиците от дамската група за градски песни „Сладък спомен“ при читалището заедно с Даниела Методиева – секретар на читалището.
След като завърши подготвената празнична музикално-поетична програма, спазвайки обявените извънредни противоепидемични мерки дамската група зарадва присъстващите с няколко свои празнични изпълнения.
Половин часовата програма завърши с поздравления и подарък за рождения ден на една от певиците в групата – Добринка Гаджанова – дългогодишна начална учителка в Средното училище „Неофит Рилски“, която след това посрещна своите приятелки на празничната трапеза в своя дом, като ги нагости с пролетна салата, домашна ракия и най-вече с вкусен печен курбан.
За рожденичката всички изпяха „Многая лета“ преди наздравиците с по чаша шампанско, а поздравления Добринка получи от своите деца и внуци от Полша и далечна Япония.

Владимир Джамбазов

„Поздравявам сърдечно българските учители, рожденицата Даниела Методиева, и им пожелавам да бъдат здрави и да се гордеят с успехите на своите ученици.

Бъдете сигурни, за ГЕРБ, за премиера Бойко Борисов,  за нас водещ приоритет остава и занапред образованието и подкрепата за учителите като гаранция за просперитета на държавата. Защото само за можещия и знаещия човек няма твърде далечни хоризонти. Честит празник!“ – каза кметът на Долна Баня Владимир Джамбазов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here