Излязоха с призив към родителите да обяснят на децата си какви рискове крие Коронавируса

 

Кметът на община Симитли, Апостол Апостолов събра представителите на кризисния щаб на Симитли, сформиран заради извънредното положение с коронавируса. На срещата присъстваха зам.-кметът Юлиан Мишев, народният представител Стефан Апостолов, началникът на полицейски участък – Симитли Васил Петров и кметовете по населените места.

На срещата обсъдиха евентуалните допълнителни мерки и начини за справяне със струпването на много деца и младежи на едно място. В тази връзка, кметът Апостолов и кризисният щаб призоват родителите да обяснят на децата си какви рискове крие Коронавируса.

„От нас зависи да запазим здравето и живота на хората. Всеки един от нас трябва да следи дали се спазват правилата и мерките в условията на извънредна епидемична обстановка. Не трябва да се забравя, че нещата са все още опасни и че все още нищо не е свършило.“ – категоричен бе Апостолов.

Началникът на полицейски участък Симитли – Васил Петров отбеляза, че при установяване на струпване на деца, ще бъдат връчвани актове на родителите им, във връзка с неспазването на правилата в извънредна епидемична обстановка.

Ръководството на Община Симитли и кметовете по населени места, апелират за разум и призовават всички да бъдат отговорни към себе си и околните.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here