Стоян Божинов

Валентин Герчев

В петричкото село Яворница готови да линчуват депутата Стоян Божинов по негова инициатива РДНСК иска премахването на канализацията на квартала на турското население.

„За празника на селото, който съвпада е на 24 май, петричкият депутат ни поднесе голяма изненада, остави ни без канализация! Пари сме давали от джоба си за нея, сега какво ще правим? Той ли ще ни построй?

По негова инициатива до РДНСК –Благоевград има предписание за премахване на застроена с труда и парите на хората в една от махалите на селото канализация.“

Това обяви управникът на подгорското село Стефан Вангелов, който в присъствието на жителите на турската махала поискаха депутата да не стъпва повече в селото.

Божинов, както винаги при позвъняване по телефона не вдига, така е постъпил и на многократното позвъняване на кмета Вангелов преди седмица.

Той е искал да узнае мотивите на Божинов,  станал депутат, благодарение на санданския кмет, който бе избран за кмет на курортната община Сандаски на местните избори, тъй като е имало такава уговорка, защото бизнесмена е бил следващият в листата за народни представители на парламентарните избори.

„Двете общини, Петрич и Сандански, останаха като гръмнати от тази рокада, която тепърва ще тежи като воденичен камък на избирателите с население повече от 110 000 души.

Всъщност Божинов се активизирал по сигнал на пчелар, който бил недоволен от това че водите се изливали в нивата му.

“По-добре ли е 20 семейства да нямат нормални условия на живот, а Божинов да гледа буквата на закона. Ако е така, да беше казал предварително, а не сега, щяхме да я преместим, а не чак сага когато канализацията вече е построена с нашите пари и труд.“,обявиха протестиращите хора ,които по преценка на наблюдатели са сред най-трудолюбивите в селото на Вангелов.

„В 21 век да се премахва канализация, това е срамота, нека сега Стоян Божинов да ни я построи, колко пари той успя да докара на Петрич, колко инвеститори, какво направи за общината от как е депутат, или само се разписва срещу над 5 бона всеки месец, е пита кмета Вангелов, който въпреки всичко кани Божинов на празника на селото, въпреки че той няма да се празнува,за да се срещне поне с тези, на които иска да навреди.

„Откакто е депутат не се е ли само раздори, даже и в  родното в село Първомай? Първо в село Беласица вдигна скандал за дупките по главната улица, които пречели на неговия кмет, а след запълването им пак скандал, защото това било незаконно, не беше ли така? Сега прицела му е другото село Яворница. Имаше едно изказване от парламентарната трибуна за сливането на двете горски стопанства в едно, това в Петрич и докато министърът изчиташе отговора си, той не спря да си говори с колежка, но стана и обяви, че не е съгласен с така дадения му отговор на питането му, тъй като министърът го срази.

Петричани със срам следят изцепките му, не го ли уволниха за корупция като полицай от системата на МВР?“ – пита кмета на селото и се подсети, че обижда с ругатни по време на сесия съветник, който се отказа да го съди.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here