Мечка с двете й мечета са заснети от пътуващи до Рилския манастир. Кадрите са изпратени до Дирекцията на Природен парк „Рилски манастир“. На видеото се вижда как мечката пресича пътя и наставлява малките да я последват.


„Кадрите са уникални, тъй като през последните години специалистите на парка успяваха да открият само следи, които да докажат жизнена дейност на вида в района.
Добре е да знаем, че мечката е застрашен вид, включен в Червената книга на България, освен това кафявата мечка е индикатор за първична дива природа, ето защо е от особена важност да я опазим.“, информираха от парка.

Мечка с две мечета

Днес, в Дирекцията на Природен парк „Рилски манастир“ бе получен видеоклип, който показва как мечка с две мечета пресичат пътя под Рилския манастир. Кадрите са уникални, тъй като през последните години специалистите на парка успяваха да открият само следи, които да докажат жизнена дейност на вида в района. Добре е да знаем, че мечката е застрашен вид, включен в Червената книга на България, освен това кафявата мечка е индикатор за първична дива природа, ето защо е от особена важност да я опазим.

Публикувахте от Природен парк "Рилски манастир" в Петък, 22 май 2020 г.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here