Излекуван е първият пациент, заболял с коронавирус в Самоковско. Както съобщихме, 50- годишният Георги Йорданов от село Драгушиново беше диагностициран в началото на май. След 2 седмици лечение в столичната болница „Св. Анна“ той вече е дал 4 отрицателни писиар теста. В момента Йорданов се чувства добре и е в дома си, където спазва предписанията за социална изолация.
По думите му коронавирусът при него минал като обикновен грип. Първоначално той нямаше никакви симптоми, но на петия ден вдигнал температура, после се появила се и кашлицата.
„Всеки ден ми вливаха антибиотици, много витамини и желязо. 14 дни стоях в болничната стая в Инфекциозно отделение на болницата, в коридора можех да излизам за кратко, но само ако няма никой. За щастие лекарите успяха да овладеят състоянието ми, положиха много грижи за мен и съм изключително благодарен. Всеки ден екип от по четирима лекари идваха по няколко пъти на визитация, за да ме следят. В отделението имаше пациенти, които стигнаха до респираторите, за щастие при мен не се наложи. Вече съм добре, но спазвам предписанията да си стоя у дома. Нека всички в Самоковско са спокойни, изчистих се от вируса, четири отрицателни теста имам вече.“, сподели за „4Власт“ Йорданов.

2 КОМЕНТАРИ

  1. Браво! Късметлия сте! Аз чувах, че в друга болница не е било така, и затова там има много починали.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here