Илия Златанов

„Напълно беззащитен съм. Адвокатите ми са заплашени, че ще бъдат арестувани, ако изпълняват задълженията си към мен.“, това съобщи бизнесменът Илия Златанов, който от години държи асансьорния завод „Изамет-05“ в Дупница.
Както съобщихме, той в момента е зад граница, където се укрива, защото се чувства застрашен. „Има ли полиция и прокуратура, ще си изпълнят ли задълженията си? Ще оставят ли да затвори предприятие, оцеляло от 1977 година?“, написа Илия Златанов.
Припомняме, че миналото лято синът на Златанов Явор беше поставил частна охранителна фирма, която не пускаше нито баща му, нито работниците в завода. На място пристигна и полиция, последва и жалба в прокуратурата. В крайна сметка след близо 2 месеца Илия Златанов и работниците му се върнаха в завода. Сега обаче изглежда положението е още по- тежко. В момента на портала са охранители от фирма „Делта Гард“ начело с Митко Спасов.


„Същите нямат договор с мен- законния собственик. Напротив, след многобройни опити за кражба на фирмата от 20 март т.г. и заплахи бях принуден да напусна страната, защото има опасност за живота ми.“, писа ни Илия Златанов. Припомняме, че Илия и Явор Златанови бяха съдружници в предприятието. Бащата прехвърлил на сина си 40% от завода, после обаче се оказало, че Явор Златанов прехвърлил завода чрез ЧСИ на фирма „К Корекшън” ЕООД, за което обаче Златанов баща заяви, че не е платено и стотинка. Спорът в семейството се превърна в истински екшън, в който участваха над 100 работници. След като през юли 2019 г. се оказа, че не може да влезе в завода, а от там се изнасят скъпоструващи машини, Златанов позвъни в полицията. На място пристигнаха цял куп униформени, включително и началникът на полицията Борислав Динев. От охранителната фирма път бяха пуснали насрещна жалба за опит за незаконно проникване в предприятието. Охранителите, които пазеха входа, съобщиха, че са наети от фирма „Селект секюрити“. Охранителна фирма „Делта гард“ има скандална слава след няколко акции, включително нахлуването през 2014 г. в сградата, където се помещават офисите на TV7 и NEWS7.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here