Днес проява на добро и грижа към обществото проявиха членове на младежката организация на ГЕРБ-Костенец, по инициатива на Антон Бахчеванов. Те засадиха по няколко броя червен дъб на всички детски площадки на територията на Общината. Дърветата, които са на възраст една година са засадени и отгледани от децата от ДГ“Звънче“ –гр.Костенец.

Над 50 семена явор и жълъди от червен дъб бяха посадени и обгрижвани от децата миналата година, които с огромно любопитство се запознаха с видовете дървета и тяхната специфика при засаждането им. Американски дъб е листопадно дърво, което в природата достига до 20 – 30 м,преди есенния листопад листата се оцветяват в ярко червено, с голям декоративен ефект.

Инициативата е част от кампанията „Засаждаме бъдеще“ на Гората.бг. От младежи Герб казаха, че се включват в идеята, защото вярват, че промяната започва с всеки от нас. „Искаме в Костенец да е зелено и красиво, защото има смисъл, защото ние градим света, в който живеем! Защото един ден някой ще стои на сянка, благодарен за засаденото от вас дърво“.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here