Новият цех за бронировки и бронирани автомобили бе атракцията на посещението. Бе демонстрирана системата за детекция и обезвреждане на дронове, която е най-новата разработка на фирмата

 

Министъра на отбраната Красимир Каракачанов днес бе на посещение в завода „Самел-90” АД в Самоков , а инж. Петър Георгиев и екипа му запознаха министъра с възможностите на предприятието и най-вече продуктите за отбраната. Новият цех за бронировки и бронирани автомобили бе атракцията на това посещение. Също така му бе демонстрирана системата за детекция и обезвреждане на дронове , която е най-новата разработка на фирмата.

Припомняме, че през 2018г . месец май, първият завод за бронирани автомобили у нас заработи в „Самел 90“ – Самоков инж. Петър Георгиев за пореден път доказа бизнес уменията си, иновативното си мислене, способността да реализира успешни икономически проекти. Новата фирма е резултат от съвместното партньорство между д-р инж. Антон Стефов и инж. Петър Георгиев, които са собственици съответно на International Armored Group и на „Самел 90“. Стефов живее от 1990 година в Канада, където придобива опит като инженер в компания, която се занимава с бронировка. През 1996 г. отваря собствена фирма, която се занимава с производството на бронирани автомобили за армията, инкасо автомобили, машини за полицията и специалните войски. Неговият бизнес партньор Петър Георгиев ръководи 55-годишната българската компания за производство на смутители и техника за нуждите на Българската армия и лед осветление. След срещи по международни панаири и различни прояви в продължение на 6 години, д-р инж. Антон Стефов и инж. Петър Георгиев взимат решение да правят съвместен бизнес и създават общата си компания SAMARM. Инж. Петър Георгиев за пореден път доказа бизнес уменията си, иновативното си мислене, способността да реализира успешни икономически проекти.

В интервю двамата посочват, че общата им цел е такива автомобили да се произвеждат у нас, а не да се купуват от чужбина. В подкрепа на идеята им идва и информацията, че Българската армия се нуждае от модернизация и за тази цел планира да купи нови изтребители за Военновъздушните сили и нова бронирана машина за Сухопътните сили. Условието, което военният министър Красимир Каракачанов е поставил е машините да са произведени в България и да се поддържат също у нас.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here