Георги Василев

Ново огнище на коронавирус е регистрирано в сатовчанското село Ваклиново. Там има четирима заразени. Положителна проба е дал и местния имам.

Заради разпространението на заразата кметът на община Сатовча д-р Арбен Мименов издаде заповед за задължително носене на маски и на откритите места. „Издавам заповед за задължително носене на маски и на открито и заради експозицията на вируса, и заради предпазване на други хора“, обясни общинският управник.

Припомняме, че преди около две седмици беше открито първото огнище на коронавирус в общината – това в село Осина. Към момента там инфектираните са над 30 души. Въпреки желанието на Мименов населеното място да бъде поставено под карантина, това не се случва.

В болницата в Гоце Делчев са настанени 18 души с положителни проби за коронавирус. Това пък съобщи директорът на лечебното заведение д-р Петър Филибев. 78-годишен мъж от Ваклиново е починал вследствие на усложнения от COVID-19, допълни той.

Мъжът не е бил с придружаващи заболявания. Страдал е от високо кръвно. Приет е в неделя вечерта в Интензивното отделение на болницата. В момента там има пациенти от Сатовча, Осина, Ваклиново и Крибул.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here