След отмяната на извънредното положение, заради пандемията от коронавируса и животът в Долна баня постепенно се нормализира.

Библиотеката при народно читалище „Рила-1898“ бе отворена за посетители при спазване на задължителните противоепидемични мерки -носене на лични предпазни средства /маски и ръкавици / при заемане на книги.
В библиотеката се допуска само по един читател, а останалите изчакват реда си отвън спазвайки социална дистанция от два метра. Всички върнати книги подлежат на карантина от 72 часа.

Потребителите на Културно-информация център пък се обслужват на нарочно създадено гише на един от прозорците на първия етаж на библиотеката.
Засега не се допускат потребители за ползването на читалнята и компютрите.
Отвори врати и спортният комплекс в рилския град, като единствено може да се ползва от спортуващите лекоатлетическата писта.
Общинската минерална баня няма да работи до края на месец май. Има и ново маршрутно разписание на автобусите от Долна баня до Костенец и София и обратно.

Община Долна баня започна традиционната кампания по косенето на тревните площи в парковете и градинките, пръскане с препарати срещу кърлежи, както и продължава редовното дезинфекциране на търговски обекти, улици и тротоари на обществени места. Извършено бе и пръскане срещу плевелите по тротоарите и канафките на главната улица „Търговска“.

Използвайки хубавото време земеделските стопани засяха пролетните култури, подхраниха есенниците с тор в очакване на добра реколта. Традиционно засяване на дивечови ниви направиха и членовете на Ловно-рибарското дружество „Сокол-1898“.

Долнобанци и гостите на рилския град вече се радват и на отговорилите врати търговски обекти по центъра, ползвайки вече и маси и столове, при спазвайки обаче установените санитарно-хигиенни мерки и изисквания.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here