Владимир Джамбазов

300 души от ромската махала в Долна баня са се завърнали в последния месец от чужбина, отчитат от общината. „Хората спазват мерките, полицията проверява два пъти на ден по адреси дали се спазва карантината.“, съобщи кметът Владимир Джамбазов и уточни, че със стабилизирането на времето екипите на почистващите фирми са подновили дезинфекцията по улиците в общината.
„Продължава миенето с препарати за дезинфекция. Същевременно се извършва ежедневна дезинфекция на обществените сгради, Дома за деца лишени от родителски грижи, домовете за възрастни хора, спирките на градския транспорт, пръскахме няколко пъти в ромската махала. Редовно се дезинфекцират и превозните средства, контейнерите за битови отпадъци.” допълни още Джамбазов.
До момента в Долна баня са регистрирани 2 случая на заразени с Covid-19. Пациентите са без никаква симптоматика като кашлица и температура и състоянието им се следи от личните лекари. Двамата, дали положителните проби, са служители в Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания в града. Тествани са вече всички лица, имали контакт с тях, включително персоналът на центъра, който се състои от 30 души и децата. Всички проби са отрицателни. Направени са тестове и на служителите в общинска администрация, чиято численост е 48 души, пробите отново са отрицателни.
В условията на извънредно положение от общината отчитат спад в приходите в сравнение със същия период на миналата година. Намалели са постъпващите суми от данък „сгради“ и такса „смет“. Общината е направила по-големи разходи спрямо минали периоди за обезпечаване на въведените противоепидемични мерки.
„Пандемията се отрази на приходите на общината, както при всички общини. Никой от гражданите не внася пари, а разходите са големи за общината, защото дезинфекцирахме почти всички улици в града, около имотите на хората, къщи и обществени сгради ”, коментира Кмета Джамбазов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here