Покана да подпише договор за 1,4 млн. лв. има кметът на община Рила Георги Кабзималски. Парите идват по ОП „Региони в растеж“ и ще се вложат във втория етап от ремонта на черквата „Св. Архангел Михаил.“

Георги Кабзималски

„Първият етап включваше обновяване на стенописите, сега с отпуснатите средства ще се оправи околното пространство в подстъпите на храма.“, каза Кабзималски.
Конкретно около черквата ще се направят паркоместа за достъп до обекта, осветление извън имота, видеонаблюдение, рампа и ограда. Община Рила е стартирала обществена поръчка по избор на изпълнител с прогнозна стойност 1 307 799.50 лв. без ДДС. Оферти са подали ДЗЗД „Дига“ с участници „Сатиро“ ООД и „Ивелинстрой“ ЕООД, „Булплан ивест“ ООД и „Парсек груп“ ЕООД. За момента все още няма подписан договор за изпълнението.
Ремонтът е по проект „Развитие на туристическите атракции”. След първия етап през 2018 г., когато са били обновени стенописите, храмът беше открит тържествено. Църквата е построена през 12 век и е една от най- старите в района, предшества даже Рилския манастир.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here