Кметът Методи Чимев и председателят на общинският съвет Костадин Костадинов.

С нов водопровод община Дупница ще решава проблемите с водата на село Палатово, съобщи председателят на Общинския съвет Костадин Костадинов. Стана ясно, че с кмета Методи Чимев са подготвили проект за съоръжението.
Както е известно, в момента палатовци разчитат от ТЕЦ „Бобов дол“ да им се подава вода. Спирането на водоподаването от яз. „Дяково“ към централата обаче изправи селото пред невиждана суша месеци наред. И от ТЕЦ-а, където водата се пречиства и чрез помпи се праща към селото, са категорични, че водопроводът е в окаяно състояние, но те нямат ангажимент да го поддържат.Недостигът на вода причинява истински препирни. Вчера стана ясно, че кметът на селото е завъртял крановете, спирайки водата в предприятието.
„Селото е на режим, не може по 12 часа ТЕЦ- ът да пуска вода, никъде в заповедта на министъра не пише, че има вода в селото по 12 часа. Има точно зададени количества на подаваната вода. Водопроводът е в ужасно състояние. Огромно е вината на ВиК Дупница, тя е комплекса и разговорът за това е много дълъг. По- важното е, че с министъра на околната среда и водите Емил Димитров се разбрахме да се положи нов допълнителен водопровод. Срещнахме се в ТЕЦ „Бобов дол“ с представители на различни институции, там ударих по масата. Освен това в момента с кмета на Дупница Методи Чимев сме готови с проект за новия водопровод, който трябва да заобиколи ТЕЦ „Бобов дол“. Това ще струва доста скъпо, ще отнеме доста време, но нали затова е държавата. Издействахме пари за проекта, сега ще се намерят пари и за самия водопровод.“, коментира Костадин Костадинов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here