На воден режим са кварталите „Върба” и „Гърляница” на град Радомир, съобщиха от ВиК – Перник. Ограниченията се налагат заради намаляване на водните количества в захранващия ги водоизточник, съобщава Радио Благоевград.

В кв. „Гърляница” режимът е само нощем, като вода ще има във времето от 6 до 24 часа. Значително по-ощетени са живущите в кв. „Върба”, където чешмите текат през ден по 24 часа. 

От ВиК обясниха, че режимът е въведен със заповед на кмета още през февруари. По думите на управителя на водното дружество Борислав Иванов, заповедта не е отменена, тя е действаща, по време на снеготопенето през месец март временно ограничанията са били премахнати, но сегашното състояние на водоизточниците е наложило възобновяването им. 

Изготвен е проект за ремонт на довеждащия водопровод от помпена станция „Опалово“. В момента той е на етап съгласуване с институциите, обясни Иванов. 

При реализация на проекта, загубата на вода по мрежата, която в момента е около 60 процента,  ще бъде намалена чувствително и водоснабдяването в града ще бъде подобрено.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here