В общината ще се приемат и хранителни продукти.

Анкета сред възрастните хора дали да отвори врати Дневният център прави община Рила. Заради извънредното положение центърът е затворен в изпълнение на противоепидемичните мерки, а потребителите са били навестявани по домовете. С разхлабването на правилата обаче вече е възможно връщането към почти нормалния режим на работа.

Георги Кабзималски

„Намеренията ни са от понеделник да възстановим дейността на центъра, ще опитаме. Изчакваме да видим какви ще са указанията от Министреството и ще преценим какво да правим. Стартирали сме анкета до хората дали са съгласни да се отвори центърът и дали поемат ангажимент да спазват мерките.“, сподели за „4Власт“ кметът на община Рила Георги Кабзималски. Той обаче заяви, че не подкрепя идеята за отварянето на детските градини, което по думите му е неоправдан риск за най- малките.
В общината не е спирало изпълнението на социалните услуги, въпреки затрудненията от наложеното извънредно положение. 130 души ползват услугата „Топъл обяд“, като храната се доставя по домовете. Работят и социалните асистенти. От общината извършват и услуга по покупка и доставка на храна и лекарства за самотно живеещите и трудноподвижни жители на общината. Дистанционно работи общностният център за развитие за деца до 7 години.
В община Рила няма болни от коронавирус или поставени под карантина. Според градоначалника от части това се дължи на дисциплината и стриктното спазване на мерките от страна на жителите на общината.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here