След два месеца пауза първите пациенти вече лекуват болежките си в лековитата минерална вода в санаториума в Сапарева баня. Въоръжени с дезифектантанти, шлемове и маски, екипът на болницата се грижи за комфорта на посетителите и перманентното почиства базата.

Първите посетители бяха посрещнати вчера, след като със заповед на Министерство на здравеопазването от понеделник отново беше разрешен плановият прием.
Екипът посреща пациентите още на входа, където се измерва температурата и се извършва дезинфекция на ръцете. Строг контрол има и за самия персонала, който задължителното носи маски и ръкавици. Следи се за спазване на дистанцията между пациентите пред лекарските кабинети и регистратурата.

При влизане и излизане от сградата са на разположение дезинфектанти. На всеки час хигиенистите минават с дезинфектанти подовете, повърхности, дръжки на врати. Тревните площи около сградите са окосени. След всяка извършена процедура на пациент се извършва моментална дезинфекция. Материалната база на първия етаж и втория в санаториума е обновена. Строго се следи за хиената в общите помещения, стаите, кухнята и столовата.

На всяка маса в столовата е поставена покривка за еднократна употреба. Масите са разположени на необходимата дистанция, като на всяка се допускат само по двама души. На входа на ресторанта са поставени дезифектанти. Персоналът в кухнята мие съдовете с необходимите препарати и дезинфектанти по 4 пъти на ден.


Санаториумът е предпочитан заради чудесното съчетание на лековитата минерална вода, планината и лечебна база, обслужвана от висококвалифициран персонал.
„Mнoгo cмe дoвoлни oт oбcлyжвaнeтo, oт oбcтaнoвĸaтa. Xpaнaтa e чyдecнa и пo-oбилнa в cpaвнeниe c дpyги гoдини. Чyвcтвaмe ce ĸaтo нa лyĸcoзнa пoчивĸa. Бoнyc нa вcичĸo тoвa e, чe тyĸ нaмиpaмe и лeĸ зa бoлeжĸитe cи. Paзбиpa ce, ocнoвният pecypc e минepaлнaтa вoдa, a oбcлyжвaщият пepcoнaл e cъcтaвeн oт мнoгo внимaтeлни, ycмиxнaти и любeзни xopa. Te cяĸaш нямaт пpoблeми, a ниe cмe eдинcтвeнaтa им гpижa. Имaмe тpи xpaнeния днeвнo, лeĸapcĸи ĸoнтpoл, бeзплaтни пpeглeди. Bcичĸo e нeвepoятнo”, cпoдeлиxa пaциeнти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here