„Горанов и Константинов от „Юнин Ивкони“ са кумова рода, сам се хвали транспортният бос. Първите субсидии са за фирмите на ГЕРБ! Оставка и за Ивкони!“- скандираха протестъри от Дупница

„Навъртя Бойко такива като Ивкони и затова се стигна до тук, народа недоволства! Бива ли заради такива, да се бута цялото правителство?“ – обявиха протестиращи от под прозорците на Борисов.

„Оставка! Оставка, Стефан Тачев, шеф на мини парламента в Бобошево, заедно със всички общински съветници да подават оставка. В община Бобошево, къде съм роден, този месец беше проведена сесия с една, абсолютно незначителна, формална точка от дневния ред, при това съвсем незаконно, извън всякакви срокове и правила за извънредна ситуация, само и само да отчетат дейност и да вземат за заплати 10 000 лв. от бюджета на и без това бедната ни община. Това е престъпление! Така е навсякъде по общините, където заплатите на съветниците за една сесия от 2 часа са средно по 1 000 лв! А народът ги избра да ни водят към по- добри времена, за кого, за нас или за собствения им просперитет и облагодетелстване! Моментално подавай оставка, Тачев и на всички подред в продажната, корумпирана система! Долу диктатурата на общинските съвети! Тук всеки си протестира за каквото иска. Аз съм и против чиповете!“, скандира пред сградата на Народното събрание Венцислав Караджов от Бобошево с група от Дупница, Бобошево и Бобов дол. Той е обществена фигура в малката община, грижи се за правата на болни и бедни хора в общината, като е придружител на собствената си майка, която е с два отрязани крака в момента.

„В Бобошево в момента работят със служебен бюджет, тъй като кметът не е вкарвал бюджет за обсъждане, защото, ако той го предложи и общинският съвет го одобри, трябва да им плаща заплати, а сега общинските съветници не взимат заплати. Кметът Крум Маринов и съветниците водят война.“, уточниха от ГЕРБ в Бобошево.

„Мизерията е пълна, здравеопазването е нула. Аз не съм активист на БСП, напротив, бивш член съм на ГЕРБ. ГЕРБ в общината е съсипан, защото лидерите в Кюстенидил и Дупница са с БСП на всички избори. Даже имат уговорка, за местни избори ГЕРБ работи за БСП, а за парламентарни БСП за ГЕРБ. Имам подписка, хиляди се подписват за измитането на съветниците от общината, за това те да се откажат от заплати от по 1 000 лв, не са докарали и една стотинка на общината, това което правят е обир!“ – заяви Караджов.

На протеста, който започна  в 12.00 часа, както беше предварително обявено във Фейсбук, са се събрали множество граждани от различни възрастови групи и отрасли и много хора от Югозапада.

Официлано събитието е организирано от ПП „Възраждане“, но имаше много активисти от БСП, под паметника на „Цар Освободител“ се присъединяват всякакви хора, обединени под мотото: „Ние сме народ! Аз излизам за нормален живот!“, с едно единствено искане: ОСТАВКА!

Председателят на Асоциацията на таксиметровите шофьори заяви, че нямат пари да си плащат патентния данък, защото не са работили 2 месеца, държавата ги е оставила без работа и пари. Обеща, че ще блокират София и ще протестират до оставката на премиера на България и шеф на управляващата партия ГЕРБ Бойко Борисов.

Бизнесмен сподели, че управляващите подпомагат дружества близки до властта, които искат да фалират останалите. Допълни, че конкурентна фирма краде служителите му.

Броят на протестиращите постоянно нараства, като към момента надхвърля 2000 души, които скандират: „Мафия!“

„Бойко Борисов и неговото корумпирано и престъпно правителство трябва да подадат веднага оставка. Или ще махнем българоубийциите, или ще затрият държавата и народа ни. Къде е Корнелия Нинова? Да дойде тук при нас! Тук трябва да бъде и президентът Румен Радев, искаме да ни подкрепи!“, каза равълнувана гражданка, която иска БСП на власт.

Протестиращите се обърнаха и към полицаите, охраняващи събитието: „Престанете да пазите престъпника! Не ставайте съучастници на българоубиеца и мафията!“.

Множеството проби полицейски кордон и спря движението на автомобилите. Чуват се викове: „Оставка и затвор!“. Пристига подкрепление от жардармеристи. Гражданите искат да влязат в сградата на Парламента.

Протестът продължава пред сградата на Министерство на финансите, където се иска оставката на министъра на финансите Владислав Горанов, който е отговорен за харченето на парите на данъкоплатците.

„Горанов и Константинов от „Юнин Ивкони“ са кумова рода, хвали се транспортния бос. Първите субсидии са за фирмите на ГЕРБ! Оставка и за Ивкони!“- скандираха протестъри от Дупница.

След това гражданите ще се пренесат пред Министерски съвет. Там протестиращите заявиха, че искат да излезе премиерът Бойко Борисов и да подаде оставка.

Става страшно: Множеството проби полицейския кордон: "Ще протестираме до оставката на Борисов!" снимка 1

„От субсидията за пандемия първи са фирмите на лидери на ГЕРБ, такъв е случая с фирма „Юнион Ивкони“, чийто създател е лидерът на ГЕРБ Дупница Ивайло Константинов, е получила една от най- големите дотации от правителството като обезщетение за пандемията. За месец март автобусният превозвач, който е обявил пред държавата 595- ма служители, е взел 212 101 лв.  Съдружникът на „Юнион Ивкони“, големите компании в автобусните превози – „Груп Плюс“, е одобрена за 22 808 лв. за 76 работници.“ – заявиха протестиращи от Дупница на жълтите павета. Фирмата е прехвърлена, а преди това се е водела на фирми с управители и съдружници Васил Петров Кирилов- известен с прякора Рампата от Дупница, който е крайно беден и събира количките пред Кауфлад слещу 0.50 лв. от клиент, като проси, а също и шуреят на Константинов- Кирил Ваклев.

„Принципа е аз на теб, ти на мен!“ – коментира Георги витано от Сандански, който е фен на ГЕРБ и Борисов.

 Списъкът на облажилите се от пандемията фирми бе обявен, след като президентът Румен Радев поиска да се забрани държавна финансова помощ в кризата за офшорки, а над 2000 граждани се подписаха в петиция за отчетност и контрол на разходите покрай кризата с Covid-19.“ – недоволстваха на жълтите павета протестиращи от Дупница.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here