Управителят Иван Терзиев и собственикът Бояна Шарлопова с приза „Най-добър 5-звезден уелнес хотел на Балканите”.

С отстъпки и освежени басейни, СПА центъра и стаи очаква гостите си парк хотел „Пирин“ Сандански. Част от 5- звездния хотел ще отвори в петък, но изцяло работата ще стартира другата седмица. От сега е ясно, че се задават отстъпки от около 10-15% за гостите, на чието разположение първоначално ще бъдат само външните басейни и част от ресторанта. Управителят на хотела Иван Терзиев сподели, че засега остават затворен СПА центърът на хотела, масажите, детския кът, вътрешните басейни, закритите части на ресторанта и барът край басейна. Заради забраната външните басейни няма да бъдат с минерална вода.

Обновени менюта с по- ниски цени ще очакват и любителите на вкусната храна. Терзиев съобщи, че за гостите ще отворят  Средиземноморскит ресторант, градината на лоби бара и терасите. Персоналът ще бъде с маски и ръкавици, а на всяка маса ще има дезинфектант. Дезинфекцирани и почистени са и стаите. На първо време са върнати по работните им места около 40% от персонала. С оглед на ситуацията на по- късен етап екипът ще бъде допълнен.
„Залети сме от запитвания кога ще отворим, самите резервации все още не са много, но има интерес. Имаме и много неизпълнени резервации заради извънредното положение, които са отложени във времето. Стаите се дезинфекцират както е по закон на определено време, първоначално се дезинфекцира всичко, след което трябва да остане затворено известно време. Предвидили сме 2 дни само за дезинфекция. Тъй като сме затворени от 2 месеца извикахме фирмите за почистване и за дезинфекция. Сложно е, но трябва да сме изрядни и заради нашите гости, и защото има проверки.“, общи мерките, които се вземат в хотела Терзиев.
Той съобщи, че през 2- месечната принудителна пауза са били освежени СПА- центърът и басейните, довършени са и някои дребни ремонти по стаите. Всички се надяват да се изпълни прогнозата, че след 20 май ще може да пусне и СПА центърът и вътрешният ресторант.
Терзиев е категоричен, че новината за 9% ДДС за хотелиерите и ресторантьорите е глътка свеж въздух за бранша, който е най- пострадалият от мерките срещу коронавируса.
„Тези два месеца бяха много трудни за нас, отчитаме огромни загуби. Това е много добре за нас като решение. Сега въпросът е дали ще остане трайна мярка или ще е за определен период от време. Надаваме се да остане постоянно. Целта е да се изсветли бизнесът и всичко да е чисто. Специално за нас дали ДДС- то е 20 или 9 % ние сме изрядни.
Регистрираме загуби след затварянето и ще ни е трудно да се възстановим, но съм оптимист. Започва лятото и хората ги тегли повече към морето, но все пак ние сме Сандански- целогодишен курорт, имаме минералната вода и сме най-слънчевият град. Надяваме се хората да разберат колко е трудно и да предпочетат да идват по нашите хотели, а не да излизат извън България. Затова ние ще се постараем да дадем добри цени и да накараме хората да останат при нас. Планирали сме антикризисни пакети за настаняване, в ресторантите и СПА центъра.“

Парк хотел „Пирин“ е перлата на Санадански, за последните две години получи престижното отличие „Най-добър 5-звезден уелнес хотел на Балканите”.
Вижте видеоканала ни:


ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here